24-09-2017

Zondagmiddag speelde FC Twente de uitwedstrijd tegen FC Groningen, na een 0-0 ruststand scoorde de thuisploeg na vijf minuten in de tweede helft de 1-0.

‘Wij misten in de eerste helft de overtuiging om de eerste goal te maken”, blikte René Hake na afloop terug. ”De momenten om op voorsprong te komen hebben we laten liggen. Groningen kreeg ook haar momenten, maar naar mijn inzicht was dat meer onze eigen fout dan het goede spel van Groningen. De voorsprong bracht hen meer in hun kracht, ondanks dat hebben wij nog een aantal goede momenten gehad. In de afwerking bij ons was de keeper van Groningen de meester in de situatie, dat betekent dat je niet scoort. Dan kan ik alleen maar concluderen dat we te weinig hebben afgedwongen.”

Ernst Faber: ‘Een verdiende overwinning, maar wel aan de voorzichtige kant. Onze opbouw lag misschien een tempo te laag en we moesten wat zorgvuldiger zijn. Na het doelpunt valt er wat van het elftal af en  hadden we het beter moeten uitspelen. Als je de kansen goed benut en eerder de ruimtes ziet kom je op 2-0, ondanks dat is dit een goede teamprestatie.”

Foto’s: Frank Hillen

 

_FDX0221

_FDX0162 _FDX0182

 

Banner nieuw