10-09-2017

Debutant Thomas Lam stond na de 1-0 nederlaag bij Sparta Rotterdam voor de camera’s bij FOX Sports. “In de tweede helft liep het wel wat beter, maar we hebben te weinig gevoetbald.”

Lees ook: “Te weinig afgedwongen“.

“We kwamen niet aan ons spel toe, we maakten te veel verkeerde keuzes. Vooral de eerste helft was van onze kant niet goed. We liepen achter de tegenstander aan en waren de bal in balbezit snel kwijt. In de rust hebben we gezegd dat het niet liep en dat we hun opbouw anders gingen aanpakken. Dat liep beter.”

“Toch speelden we in balbezit nog te veel de lange bal. Ik denk dat we meer moeten durven voetballen, want we hebben goede buitenspelers die een actie hebben. Dat deden we te weinig”, aldus Lam. “De tweede helft was beter, maar het moet nog beter om punten te pakken. En dat moet snel gebeuren.”

“Wel gevochten voor de bal”
Danny Holla is het met Lam eens. “In de tweede helft hebben we het beter gedaan dan in de eerste helft, maar we hebben niet echt kansen gecreëerd. Daardoor misten we de aansluiting. We speelden wel met meer opportunisme en gingen sneller voor de lange bal”, aldus Holla, die op het middenveld veel tweede ballen voor zijn voeten kreeg. “Vechten voor de bal, dat hebben we wel gedaan.”

Door de nederlaag blijft FC Twente steken op nul punten. “Die punten zijn nu belangrijk. En die hoeven we niet te pakken met mooi spel”, besloot Holla. Lam dacht er precies zo over. “We moeten nu zo snel mogelijk een overwinning pakken en dus erop klappen tegen FC Utrecht.”

Foto’s: Ron Jonker.

Sparta Rotterdam v FC Twente