08-09-2017

Na de interlandperiode en het sluiten van de transferwindow keek trainer Rene Hake vooruit op de uitwedstrijd bij Sparta. “Zaak om goed en snel op elkaar ingespeeld te raken”

“Nog niet iedereen heeft volledig kunnen trainen”, vertelt Hake. “Tom (Boere, red.) heeft nog last van zijn kuit en is daardoor een twijfelgeval. Hij heeft een gedeelte meegetraind en we kijken morgen waar hij staat.” Ook achter Fredrik Jensens naam staat nog een vraagteken. “Hij heeft bij Finland een schop op zijn kuit gehad en heeft daardoor vandaag niet buiten getraind. Ook in zijn geval bekijken we morgen hoe het ervoor staat.” Zijn landgenoot Thomas Lam, die vandaag voor het eerst met de groep meetrainde, is wel wedstrijdfit. “Hij heeft met Finland de hele wedstrijd gespeeld en is inzetbaar.” Cristian Cuevas is er zondag in ieder geval niet bij. Hij wacht nog op zijn visum.

Slagveer fit, Ter Avest en Vuckic goed op de weg terug
Hidde ter Avest is op de weg terug en heeft vandaag weer met de groep meegetraind. Met Assaidi en Tighadouini is de staf voorzichtig. Hake: “Hun fundament wordt steeds beter, waarbij uiteraard Oussama al een stuk verder is dan Adnane.” Luciano Slagveer is fit. “Hij heeft bij Lokeren wedstrijdminuten gemaakt en kent geen problemen.” Met Haris Vuckic gaat het steeds beter. “Hij is goed op de weg terug”, besluit Hake zijn verhaal over de inzetbaarheid van zijn spelers.

Nieuwe spelers, nieuwe dynamiek
De transferwindow is gesloten en dat geeft in zekere zin rust, vindt Hake: “Er is duidelijkheid over de samenstelling van de groep. In dat opzicht voelt het ook wel als een soort van nieuw begin. We hebben een grote kleedkamer, dat zullen we goed moeten organiseren. Mooi om te zien dat nieuwe spelers ook altijd voor een nieuwe dynamiek zorgen in de groep. Het geeft ons ook meer mogelijkheden. Nu is het zaak dat we snel op elkaar ingespeeld raken en de onderlinge afstemming goed is.”

Nog niet kunnen laten zien wat we kunnen
De eerste drie wedstrijden leverden voor FC Twente nog geen punten op. “Daar baalt de groep natuurlijk van”, vertelt Hake. “We hebben nog niet kunnen laten zien waar we toe in staat zijn.” Zondag is Sparta de tegenstander. “Een ploeg die herkenbaar speelt, je weet normaal gesproken wat je ten aanzien van hun formatie kunt verwachten. Maar ook zij hebben een aantal nieuwe spelers aangetrokken en kunnen het daardoor anders gaan neerzetten. Wij moeten met name naar onszelf kijken en zorgen dat we met een goed gevoel uit Rotterdam wegkomen.”

Supporters-informatie 

Historie: Sparta Rotterdam – FC Twente (statistieken)

 

Sparta – FC Twente begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechters Christiaan Bax.