28-09-2017

FC Twente Vrouwen ontvangt vrijdagavond als koploper de nummer vijf in de Eredivisie Vrouwen, sc Heerenveen. Na de ruime overwinning op Excelsior Barendrecht wil de ploeg deze lijn nu doortrekken. Myrthe Moorrees, nieuwkomer in de selectie van Tommy Stroot, denkt het spel nog beter kan, maar vertrouwt erop dat er gewonnen wordt van de Friese ploeg.

“Blij met de overstap” 
Na een aantal seizoenen bij PSV onder contract te hebben gestaan, vond Myrthe Moorrees het tijd voor iets nieuws. Ze is blij met de stap die ze gemaakt heeft. “De eerste periode bij FC Twente is goed bevallen. Ik ben gelijk goed opgevangen en volledig opgenomen in de groep. Dat je snel in de basis staat helpt ook zeker in het hele proces. Met FC Twente wil ik weer een gooi doen naar de prijzen. Ik ben heel blij met mijn overstap en ga volledig voor deze nieuwe uitdaging.”

“Kwamen wat laat op gang”
Afgelopen week speelde Myrthe Moorrees met FC Twente tegen nieuwkomer in de Eredivisie Vrouwen, Excelsior Barendrecht. Het werd een eenvoudige overwinning, toch was er nog, al was het maar klein, een puntje van kritiek. “We zijn uiteraard tevreden met het resultaat. Alleen kwamen we wat laat op gang, pas de laatste tien minuten. Het is dat je op het eind nog wat scoort, anders valt het resultaat gewoon tegen. Eerder een ploeg uitschakelen wanneer dat mogelijk is. We moeten dat wel mee nemen naar de volgende duels.”

“Gelijkspel tegen PSV is resultaat dat staat”
Nu wacht sc Heerenveen, een gevaarlijke outsider. Myrthe Moorrees gaat wel met veel vertrouwen naar het duel met de Friezen. “Ten opzichte van vorig seizoen is hun ploeg wel iets veranderd, maar ze spelen toch met 1-1 gelijk bij PSV. Dat is toch een resultaat dat staat. Wij moeten echter wel in staat zijn om de punten te pakken. Ik verwacht dat wij de bovenliggende partij. We moeten er weer net zo in gaan als tegen Ajax en de punten van verbetering uit het duel tegen Excelsior Barendrecht mee nemen. Ons karakter met goed voetbal, met die combinatie dan moet het zeker goed komen tegen Heerenveen. ”

FC Twente Vrouwen – sc Heerenveen Vrouwen wordt om 19.30 uur gespeeld op Sportpark Slangenbeek, bij ATC ’65. Vanaf €2,- kun je er bij zijn. De dagkassa is vanaf 18.30 uur geopend. Kijk hier voor alle toegangsprijzen.