17-09-2017

FC Twente behaalde zondagmiddag tegen FC Utrecht de eerste overwinning van het seizoen. Na afloop van het duel, dat in 4-0 eindigde, blikten René Hake en Erik ten Hag tijdens de persconferentie terug op de wedstrijd.

René Hake

”Ik ben opgelucht en blij met de prestatie en het resultaat. Natuurlijk stond er druk op de wedstrijd en wordt er verwacht dat de ommekeer een keer komt. De eerste twee minuten schrik je, want dat had een heel ander gevoel op kunnen leveren. Het oogde allemaal heel onzeker, maar de ploeg heeft het vervolgens goed opgepakt. Het is mooi wanneer dingen waar je op traint er ook uitkomen en je ziet dat de ploeg tijdens de wedstrijd groeit. Het zijn zaken die we zelf hebben afgedwongen. Na rust was het zaak gegroepeerd te blijven. Utrecht was meer aan de bal, maar zelf hadden we er nog wel een of twee kunnen maken. Dat Oussama Assaidi in zijn honderdste Eredivisie-wedstrijd dan scoort is mooi. Hij houdt het steeds langer vol en het is goed dat zijn prestatie wordt beloond met een doelpunt. Na een moeizame periode is dit een goede opsteker, een resultaat waar we mee verder kunnen.”

Erik ten Hag

”Ik heb vandaag een onherkenbaar FC Utrecht gezien. We hebben de wedstrijd goed voorbereid, maar zijn er niet in geslaagd om de ploeg op scherp te krijgen. Het elftal oogde onherkenbaar en leverde een onacceptabele prestatie. Afspraken werden niet nagekomen en we kregen doelpunten tegen die je normaal gesproken op dit niveau niet ziet. Na de 3-0 hoop je op een reactie van de spelers, maar die kwam er niet. In de rust hebben we deze analyse ook met de spelers gedeeld en geprobeerd om de boel scherp te krijgen. Na rust was er wel; het balbezit en weinig kansen. Na de 4-0 zie je dat de ploeg uit elkaar valt. Dat is onacceptabel en past niet bij FC Utrecht.”

 

 Stem hier op jouw man of the match

 

Foto’s: Ron Jonker

AVE_2144