29-09-2017

 Na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Heracles (2-1) blikten beide trainers terug op de wedstrijd. Rene Hake roemde de mentaliteit van zijn ploeg en de steun van de supporters. 

Rene Hake

”Ik denk dat wij geweldig uit de startblokken kwamen. We speelden agressief naar voren en verdedigden vooruit. Daarmee overspeelden we Heracles. We hadden na dertig minuten op 4-0 moeten staan. Vervolgens ebde het wat weg en waren we niet meer zo dominant. Na rust deed Heracles wat omzettingen waar we moeite mee hadden. We durfden niet meer door te dekken, waardoor Heracles op het middenveld een man meer had. De wedstrijd had voor rust beslist moeten zijn, maar we kregen een goal tegen en dan is het heel zuur dat het 1-1 staat. Vervolgens was het de mentaliteit van de ploeg en de steun van de supporters die als combinatie het verschil maakte en de wedstrijd deed kantelen. Het is geweldig dat Danny Holla terug is en meteen zijn specialiteit kon laten zien. Na de 2-1 weet je dat Heracles opportunistisch gaat spelen. Met wat meer overleg hadden wij 3-1 kunnen maken. Nu bleef het tot het laatst spannend. Leuk voor het publiek, maar ik had liever die derde gehad. Uiteindelijk zijn wij denk ik de terechte winnaar.”

John Stegeman

”Als je kijkt hoe wij deze wedstrijd begonnen, dan hebben we het heel slecht gedaan. We hadden de eerste helft veel moeite met de drive en spirit van FC Twente. De spelers van FC Twente gingen meteen het gevecht aan terwijl wij een heel slechte eerste helft speelden. Tegen Feyenoord en PEC Zwolle werden we voor rust ondersteboven gespeeld. FC Twente laat ons in leven, want als het halverwege 4-0 staat kun je ook niks zeggen. Dat is een kwalijke zaak.”

In de rust hebben we wat tactische omzettingen gedaan. Ik vond dat we toen gingen voetballen. Uiteindelijk maak je dan gelijk, zonder dat het hoogstaand was. Wel had ik het gevoel dat we meer grip hadden en mee konden voetballen, dominanter werden. Na de 1-1 werd het een open wedstrijd. Dan is het heel vervelend dat je er weer een tegen krijgt. Je weet dat FC Twente een aantal spelers met specifieke kwaliteiten heeft. Dat heeft ons uiteindelijk de nek omgedraaid. We hebben uiteindelijk dik verdiend verloren. We hebben vandaag niet de punten verloren, maar zijn K.O. gegaan.”

 

Foto’s: Bas Everhard

20170929-FCT-Heracles-_BE11050 20170929-FCT-Heracles-_BE11058 20170929-FCT-Heracles-_BE11066