02-09-2017

Jong FC Twente speelde zaterdagmiddag in Katwijk haar tweede competitiewedstrijd van het seizoen. De ploeg van trainer Dennis Demmers trof Quick Boys en ging met 2-0 onderuit, een eindstand die na een kwartier spelen op het scorebord stond. 

Na zeven minuten kreeg Quick Boys eenstrafschop. Yordi Teijsse schoot zijn ploeg vanaf elf meter op voorsprong. Na balverlies op het middenveld verdubbelde Max van Steen binnen tien minuten de score. Jong FC Twente kwam vervolgens beter in haar spel, drong aan maar slaagde er niet in zelf te scoren. Na rust kende het duel eenzelfde spelbeeld. De Twentse beloften die aandrongen, maar er niet in slaagden het balbezit om te zetten in doelpunten.

Na afloop toonde trainer Demmers zich positief over het vertoonde spel, maar ontevreden over de wijze waarop zijn ploeg op achterstand kwam. “In aanloop naar deze wedstrijd hebben we afgelopen week beelden van Quick Boys bekeken en die gebruikt om heel gericht te trainen. Toch deden de spelers precies dat wat ze niet moesten doen, balverlies lijden op het middenveld. Op dat moment stond het al 1-0 uit een makkelijk gegeven penalty. Na het balverlies kwam er een corner en was het 2-0. Het was goed om te zien dat de spelers vervolgens de kop niet lieten hangen. De laatste fase voor rust hadden we een overwicht en in de tweede helft zetten we Quick Boys op hun helft vast. We hebben prima veldspel laten zien maar slaagden er niet in om in de laatste fase de tegenstander pijn doen. Er had absoluut meer ingezeten.”

Jong FC Twente speelt dinsdag om 14.00 uur in Hengelo een oefenwedstrijd tegen Jong PEC Zwolle.

Quick Boys – Jong FC Twente 2-0 (2-0)

Scoreverloop
7′ Teijsse pen. 1-0
16′ Van Steen 2-0

Opstelling Jong FC Twente: Hengelman, Schmidt, Roemeratoe, Felix, Sambissa, Zerrouki (76′ Koorman), Grootenhuis, Vankan (62′ Schets), Fernandes (70′ Zinga), Frimann, Trotman.

Foto’s: Hans van Duijn (Quick Boys)

 

IMG_0036 IMG_0040