23-09-2017

Jong FC Twente heeft zaterdagmiddag de uitwedstrijd tegen DOVO nipt verloren. Een doelpunt van Arends twintig minuten voor tijd bleek het enige van de middag, waardoor het duel in Veenendaal in 1-0 eindigde.

De ploeg van trainer Dennis Demmers kreeg onderweg op weg naar Veenendaal te maken met een flinke file, waardoor de wedstrijd een kwartier later begon. Toch was dat oponthoud voor Demmers geen excuus voor het matige spel van zijn ploeg. “We hadden maar een korte voorbereidingstijd, maar ik vind dat je er hoe dan ook moet staan. Ik vind dat we voor rust veel te weinig hebben gebracht. Wanneer je dan tegen een ploeg speelt met ervaren spelers, die wel 100% geven weet je dat het moeilijk wordt.” Ondanks dat bleef het tot de rust 0-0. “DOVO begon fanatiek, zoals de meeste ploegen tegen ons meteen gaan stormen. Die fase hebben we overleefd. Over en weer waren er vervolgens kansen, maar halverwege stond het 0-0 waar het ook 1-1 of 2-2 had kunnen zijn.”

De rust werd door Demmers gebruikt zijn ploeg nogmaals op scherp te zetten. “We hebben de puntjes op de i gezet en dat heeft de ploeg goed opgepakt. We hadden wedstrijd onder controle, maar krijgen weer door eigen toedoen een doelpunt tegen. Wat er precies gebeurde kon ik niet zien, maar ik hoorde dat er een overtreding werd begaan op Joël Felix. Die gaat naar de grond, onze keeper komt uit en komt in botsing met een speler.” Dan is het Quincy Arends die profiteert en de bal binnen schiet.

Bij dat ene doelpunt bleef het vervolgens en leed Jong FC Twente een onnodige nederlaag. “We hadden deze wedstrijd niet hoeven te verliezen, maar dan moet je er wel 90 minuten lang staan. Dat is iets waar we keihard aan moeten gaan werken, zodat we de volgende wedstrijd er wel vanaf de aftrap staan.”

DOVO – Jong FC Twente 1-0 (0-0) 

Scoreverloop
68′ Arends 1-0

Gele kaart: Felix

Jong FC Twente: De Lange, Roemeratoe, Browning, Felix, Cuevas, Vankan (64′ Sambissa), Schmidt (60′ Fernandes), Grootenhuis (79′ Schets), Oosterwijk, Frimann, George.

Foto’s: vv DOVO

 

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC