02-09-2017

Deze week verblijven een aantal FC Twente-spelers bij de nationale (jeugd)selectie. Een overzicht van de Twentse internationals.

Joël Drommel  speelt gelijk met Jong Oranje
Het Nederlands jeugdteam speelde vrijdag in Doetinchem een EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Engeland. Drommel begon bij Jong Oranje in de basis en zag zijn ploeg met 1-1 gelijkspelen tegen de Engelsen. Dinsdag wacht in Glasgow een kwalificatieduel tegen Jong Schotland.

Isaac Buckley-Ricketts  wint met Engeland onder 20
Engeland onder 20 speelt deze week in eigen land twee oefeninterlands. Donderdagavond trof Buckley-Ricketts met Engeland de leeftijdsgenoten van Nederland en won met 3-0. De aanvaller van FC Twente begon in de basis en werd halverwege de tweede helft gewisseld. Jeffrey de Lang behoort tot de selectie van Oranje onder 20, de doelman kwam in dit duel niet in actie.  Maandag speelt Buckley-Ricketts met Engeland tegen Zwitserland, De Lange treft dan met Oranje Portugal.

Richard Jensen &  Marko Kvasina - Jong Finland & Jong Oostenrijk
Beide FC Twente-spelers stonden vrijdagavond in het Oostenrijkse Hartberg tegenover elkaar op het veld. De oefeninterland in aanloop naar EK-kwalificatieduels eindigde onbeslist: 2-2. Jensen speelde de hele wedstrijd bij Finland. Kvasina werd na een uur spelen gewisseld. Jong Finland speelt dinsdag tegen Faeröer Eilanden, Jong Oostenrijk speelt maandag met Jong Oostenrijk tegen Kroatië.
Lukas Browning Lagerfeldt – Zweden onder 18
Jong FC Twente-speler Lukas Browning Lagerfeldt speelt met Zweden onder 18 een vierlandentoernooi. Woensdag werd een 4-2 nederlaag geleden tegen Denemarken, Browning speelde de hele wedstrijd. Zaterdag treft de ploeg Noorwegen.

 

Programma

Fredrik Jensen – Finland
Voor Finland staan er komende week twee EK-kwalificatieduels op het programma. Zaterdag 2 september (18.00 uur) speelt Finland in eigen land tegen Kosovo. Dinsdag 5 september speelt Finland de uitwedstrijd tegen Kosovo.

Nikola Gjorgjev – Macedonië
Zaterdag 2 september staat de eerste EK-kwalificatiewedstrijd van deze interlandperiode op het programma. Gjorgjev speelt met Macedonië in Haifa tegen Israël. Dinsdag 5 september speelt Macedonië in eigen land tegen Albanië.