01-09-2017

Welke jongere heeft het ‘Hardste schot van Twente’? Om daar achter te komen organiseren Yalp en FC Twente tussen  6 en 27 september een competitie op de digitale voetbalmuren in Twente. Iedereen die op één van deelnemende voetbalmuren schiet in Enschede, Hengelo of Borne en zijn score claimt in de speciale Yalp-app doet automatisch mee. Heb jij ‘hardste schot van Twente’? Dan wordt je gehuldigd op de middenstip bij de wedstrijd FC Twente – Heracles op 29 september. 

De zoektocht naar het ‘Hardste schot van Twente’ wordt afgetrapt op woensdag 6 september om 16.00 uur bij de voetbalmuur voor het FBK Stadion in Hengelo. Naast het Trainingscentrum van FC Twente kan iedereen tussen 12 en 17 jaar gratis meedoen.

 

 

Doe mee en win FC Twente prijzen

Welke jongere heeft het hardste schot van Twente? Iedereen mag dit aantonen tussen 6 en 27 september en kan op eigen tijdstip en gelegenheid meedoen op een voetbalmuur in de eigen wijk of buurt. Via een speciale app kan een score worden ingediend. Iedere week wint diegene die het hardste schiet kaarten voor een wedstrijd van FC Twente. Diegene die over de hele periode het ‘hardste schot van Twente’ heeft, wint een plek op de middencirkel.

Jongeren die liever onder begeleiding spelen: de competitie wordt op woensdagmiddag 6 september tussen 16.00 en 18.00 uur letterlijk afgetrapt bij het FBK stadion. Daar zijn extra sets kaarten voor de wedstrijd te winnen. Om zeker te zijn van deelname bij de kick-off moet je je vooraf inschrijven via fctwente.nl/hardsteschot.

Meer info

Blijvende competitie

Ook na de FC Twente competitie kan de app gebruikt blijven worden voor de interactieve voetbalmuren. De app triggert jeugd om van de bank te komen en pusht om steeds opnieuw scores van vrienden te verbreken. In de gratis app kunnen jongeren beloningen in vorm van badges winnen en scores vergelijken met vrienden. Ze kunnen zelfs in een ranglijst komen met alle andere voetbalmuren wereldwijd. Wie wordt de allerbeste voetbalspeler van de wijk? Of ter wereld? Of het beste voetbalteam? De Yalp Sutu is het aloude en nog altijd populaire trapmuurtje  in een nieuw jasje en daagt juist ook de jeugd uit die anders misschien minder geïnteresseerd is in bewegen. Ervaren wordt dat jong en oud,  jongens en meiden, allemaal gebruik maken van de voorziening in de gemeente.

Muren combineren gamen met actief buiten voetballen

De gemeente Hengelo koos met plaatsing van vier interactieve voetbalmuren, voor een hedendaagse inrichting voor de speelplekken aan de Castorweg, bij het FBK stadion, Sportpark de Noork en aan de Boerhavelaan. De muren combineren gamen met actief buiten voetballen. Het is belangrijk dat jongeren genoeg blijven bewegen. Met name de groep tussen 12 en 17 jaar haakt namelijk vaak af  bij sportverenigingen. FC Twente, Scoren in de Wijk, de gemeente Hengelo en ontwikkelaar van de muren Yalp onderstrepen het belang van sport en organiseren daarom competities op de eigentijdse voetbalmuren in de openbare ruimte in Hengelo, maar ook in Borne en Enschede. Jeugd die meedoet met de competitie kan wedstrijdkaarten én een plek op de middencirkel winnen.