08-09-2017

FC Twente Vrouwen heeft met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ajax. Voor de rust werd er niet gescoord maar werd er wel een penalty gemist. Kika van Es maakte na een half uur hands in het strafschopgebied waarna ze met rood het veld af moest en Ajax een strafschop mocht nemen. Met nog een kwartier te spelen kwam Ajax vervolgens op voorsprong maar kon het hier niet lang genieten. Myrthe Moorrees kopte vier minuten later de gelijkmaker binnen waardoor er geen winnaar kwam. In blessuretijd kwam ook Ajax met tien te staan omdat Stefanie van der Gragt haar tweede gele kaart ontving. 

Na afloop van het duel werden de EK kampioenen van FC Twente en Ajax in het zonnetje gezet en werd er afscheid genomen van Marthe Munsterman en Siri Worm.

Scoreverloop
74′ 0-1 Ajax
78′ 1-1 Myrthe Moorrees

Opstelling 
Evrard, Roetgering, Moorrees, Darnoud (80′ Weerden), van Es, van den Goorbergh, Tomter Spitse, R. Jansen (86′ Ellouzi), Smits, E. Jansen (B. Jansen)

Foto’s: Ron Jonker