22-09-2017

Vanavond hervat FC Twente Vrouwen de competitie met een uitduel bij Excelsior Barendrecht. De nieuwkomer in de Eredivisie Vrouwen staat laatste, terwijl de ploeg van Tommy Stroot bovenin mee draait. Ellen Jansen waakt voor onderschatting, maar vindt ook dat alleen een overwinning telt.

“Er staat een goed team”
Voor het interlandweekend zette FC Twente nog een mooi gelijkspel neer tegen Ajax. Er was nog de hoop dat er meer in zat, maar het werd 1-1. Een goed resultaat voor de jonge ploeg van Tommy Stroot. Daarin is Ellen Jansen een van de speelsters met veel ervaring. Jansen kijkt naar het team dat er nu staat. “We hebben een hecht team. Ik ben natuurlijk één van de meest ervaren speelsters en dan gaan jongere teamgenoten naar je kijken. Ik vind dat helemaal niet erg en juist leuk. We moeten elke week met zijn allen een goede teamprestatie neerzetten en ik draag daar graag mijn steentje aan bij. Op en buiten het veld. Het is mooi om te zien dat de speelsters die dit seizoen nieuw zijn het goed oppakken. Ik denk dan ook dat er een goed team staat dit seizoen.”

“Met een mooi resultaat van het veld stappen”
De Eredivisie Vrouwen is uitgebreid naar negen clubs. Excelsior Barendrecht is dit seizoen nieuw, maar heeft nog geen punten weten te vergaren. Als het aan Ellen Jansen ligt komt daar deze speelronde ook geen verandering in. “Ik weet niet goed wat ik van het duel moet verwachten. We kennen de selectie van Excelsior Barendrecht niet goed en kunnen ons beeld van hen bepalen aan de hand van de afgelopen resultaten. Ze hebben niet de beste start gehad, maar we moeten uit kijken dat we niet in die val trappen. Ik denk dat we daar goed genoeg voor zijn en het ons niet overkomt. We moeten ons eigen spel spelen en zorgen dat we snel het doel weten te vinden. Het is echt een duel dat we moeten winnen, maar des te groter is de kans dat je tegen een zeperd aan loopt. Dat moeten we voorkomen, maar ik heb er alle vertrouwen in dat we met een mooi resultaat van het veld stappen.”

Excelsior Barendracht – FC Twente Vrouwen wordt om 19.30 uur gespeeld op Sportpark De Bongerd in Barendrecht.