17-09-2017

Oussama Assaidi was zondagmiddag een van de smaakmakers in De Grolsch Veste. De vleugelaanvaller was ontzettend blij met de 4-0 overwinning op FC Utrecht. “Dit had niemand durven dromen.”

“We wisten dat we dit konden”, reageert Assaidi na afloop. “We hebben spelers die goed kunnen voetballen, maar alleen lef moeten tonen. Vandaag lukte het. Iedereen durfde te voetballen en alles viel in elkaar. We hebben hier deze week voor gevochten om dit voor elkaar te krijgen. Een 4-0 overwinning had niemand durven dromen.”

Oussama Assaidi: “Mooi voor fans, spelers en trainer”
Assaidi was zelf verantwoordelijk voor het slotakkoord en tekende voor de 4-0. “Ik had al kramp in mijn kuit en zei tegen de trainer; “alsjeblieft nog even”. Dat pakte goed uit.” Na zijn treffer liep de doelpuntenmaker samen met de groep naar de bank. “Dit is mooi voor iedereen. De fans, de spelers en de trainer. Daarom liep ik ook naar de bank om het met zijn allen te vieren. Ik ben ontzettend blij, dit is zo nodig. We gaan hiervan genieten.”

Tom Boere: “Vandaag met lef gevoetbald”
Dit is heel mooi. Fantastisch”, reageert Boere blij op de overwinning in eigen huis. “Heb al langer het gevoel dat we beter trainen en naar elkaar toegroeien. Mooi dat dat er vandaag uitkomt. We hebben vandaag ook met meer lef gevoetbald.” De spits was zelf verantwoordelijk voor de openingstreffer op aangeven van Peet Bijen. “De bal kwam precies op het juiste moment en daardoor had ik tijd en ruimte. Ik zag dat de keeper voor zijn goal stond. Eigenlijk was dit moeilijker dan die kopbal in de tweede helft”, refereerde Boere aan een open kopkans na een combinatie met Vuckic. “Daar baal ik dan toch van dat ik die niet maak. Doelpunten, daar sta ik voor en leef ik voor.” De spits toonde zich verder tevreden met zijn eigen prestatie. “We spelen tegen een hele goede ploeg. Ik merk aan mezelf vanaf het begin dat ik stappen moet maken en die langzaam zet. Vandaag is nog eens de bevestiging dat ik op de goede weg ben.”

 

 Stem hier op jouw man of the match

 

Foto’s: Ron Jonker / Bas Everhard

 

FC Twente v FC Utrecht

20170917-FCT-FC Utrecht-18622