18-09-2017

Na twee competitiewedstrijden staat de teller voor FC Twente Onder 15 nog op nul punten. Maar dat zegt nog niet veel. Met Feyenoord O15 en AZ O15 heeft de ploeg namelijk twee hoogvliegers als tegenstander gehad. “Aan dat niveau moeten we ons vastbijten”, zegt trainer Mourad El Idrissi.

In de komende wedstrijden neemt Onder 15 het bovendien opnieuw op tegen zware tegenstanders. “Voor de jongens zijn dat mooie en leerzame momenten, om je te meten met de top van Nederland. Zaterdag hebben we laten zien dat we het AZ heel moeilijk kunnen maken en dat is knap.”

Strijden met discipline
Daarmee refereert El Idrissi aan de 1-2 nederlaag van zaterdag, waarbij de leeftijdsgenoten van AZ pas vlak voor tijd de winnende maakten. “Dat was natuurlijk balen, dat je op zo’n moment nog een goal tegen krijgt. Toch moet ik de spelers een groot compliment geven. Ze zijn blijven strijden voor de gelijkmaker en hebben dat met veel discipline gedaan. Maar na afloop was er natuurlijk wel de teleurstelling.”

Voor elkaar door het vuur
De slotfase van het duel geeft goed weer hoe Onder 15 als team in elkaar steekt. “De spelers gaan voor elkaar door het vuur. Ze laten elkaar niet in de steek en zijn fel in de duels.” Daar heeft het trainingskamp bij de KNVB eerder dit seizoen een belangrijke rol in gehad. “Daar hebben de jongens elkaar goed leren kennen, bijvoorbeeld door verschillende spelvormen waarbij ze openhartig over zichzelf vertelden.”

Leven als prof
“Ook hebben ze even kunnen leven als prof”, vervolgt El Idrissi. “Net zoals eerste elftallen, die vaak voor belangrijk wedstrijden een paar dagen op trainingskamp gaan. De spelers hebben kunnen zien hoe zulke dagen eruit zien en wat er allemaal bij komt kijken. Het was een mooie en interessante ervaring.”

Rendement omhoog
El Idrissi gaat verder: “We maken stappen en verdedigend staan we er goed op. Wel moeten we nog meer kansen creëren, zodat we meer rendement uit ons spel kunnen halen. Dat is zeker ook belangrijk als we straks spelen tegen de wat mindere tegenstanders.” Maar eerst wachten NEC/FC Oss O15, PSV O15 en Ajax O15. “We moeten het vertrouwen behouden, dan zien de jongens dat vanzelf terug in het resultaat.”