31-08-2017

René Hake kijkt tevreden terug op het gewonnen oefenduel met VfL Osnabrück. FC Twente won deze vriendschappelijke wedstrijd donderdag met 3-0. “Wedstrijden als deze zijn altijd zinvol: je speelt als team weer samen en de jongens die er nog niet zo lang bij zijn, hebben minuten gemaakt.”

Lees ook: FC Twente wint van VfL Osnabrück

“Het is prettig om weer een wedstrijd te winnen, ook al is het een oefenwedstrijd. We hebben vandaag heel behoorlijk gespeeld. In de eerste helft kwamen we er een aantal keer goed uit en creëerden we goede kansen. Daar kwamen twee goals uit, dan kun je tevreden zijn”, zegt Hake. De trainer zag zijn ploeg met een 2-0 voorsprong de rust ingaan, maar zag ook dat de Tukkers vaker hadden kunnen scoren in het Duitse doel. “De jongens zijn in staat om op de juiste momenten kansen te creëren, het zag er goed uit.”

“In de tweede helft was de wedstrijd wat meer in evenwicht. Zij kregen een paar goede momenten en raakten daarbij twee keer de paal en één keer de lat. Wij hebben daar onze momenten tegenover gezet”, gaat Hake verder. “Uiteindelijk viel de 3-0, dat was vooral mooi voor de jongens. Zij hebben op dat moment het gevoel dat het staat en dat je samen iets kunt creëren. Al met al was het een zinvolle wedstrijd.”

Rentree Vučkić 

Bij FC Twente maakte Haris Vučkić zijn eerste minuten sinds zijn blessure. Hake: “Hij heeft dit seizoen nog niet veel kunnen spelen. Daarom is het mooi dat Haris vandaag weer heeft kunnen voetballen. Hij brengt in het veld goede dingen met zich mee. Vandaag was 45 minuten genoeg.” Vučkić zelf vult aan: “Dat hadden we afgesproken, het voelde goed. Ik verwacht dat mijn lichaam goed reageert op de belasting.”

In het veld was Vučkić nadrukkelijk aanwezig op het middenveld. “Zo ben ik. Ik houd ervan om spelers te coachen, de communicatie moet in orde zijn. Dat is belangrijk en dat motiveert niet alleen anderen, maar dat motiveert ook mezelf. Het geeft een fijn gevoel dat we weer een wedstrijd hebben gewonnen en dat moeten we vasthouden. We moeten als team hard blijven werken. Ik hoop er tegen Sparta weer bij te zijn.”

Eerste minuten Tighadouini

Verder droeg Adnane Tighadouini voor het eerst het shirt van FC Twente. “Het was een tijdje geleden dat ik voor het laatst een wedstrijd heb gespeeld. Dit is wel weer even lekker”, zegt de aanvaller. “Nu is het zaak dat ik mijn wedstrijdritme zo snel mogelijk opkrik, dan kan ik in wedstrijden meer brengen. Maar dat komt vanzelf naar mate je meer wedstrijden speelt.” Hake: “Natuurlijk was het voor Adnane even wennen, maar je ziet dat hij balvast is en dreiging heeft. Nu moeten we het opbouwen, dan kan hij veel meer laten zien.”

Foto’s: Gerrit Snippert

IMGL0728 IMGL0733 IMGL0829 IMG_0099 IMG_0202