18-08-2017

Martin Peters en Bas Vollenbroek (Basisweb Oldenzaal) lanceerden vandaag een nieuwe FC Twente statistieken website: www.fctwentestatistieken.nl. Hierop zijn statistieken rondom alle wedstrijden die FC Twente sinds de oprichting in 1965 gespeeld heeft, gecombineerd met statistieken van alle spelers die in de loop der jaren voor FC Twente gespeeld hebben. “Een gigantische klus”

“Langzamerhand begint het inderdaad aardig op mijn levenswerk te lijken”, lacht Martin Peters als hem de vraag gesteld wordt. “Bas heeft me daarbij fantastisch geholpen. Ik ken geen club in Europa die over een dergelijke statistiekendatabase kan beschikken. We hebben bijvoorbeeld van alle spelers een foto en zelf de statistieken van scheidsrechter die FC Twente-wedstrijden hebben gefloten.”

Met een spelersreünie in het Diekman als aanleiding begon Peters in 1998 met het verzamelen ervan. “Bijvoorbeeld met behulp van oude VI’s, of in het stadsarchief. Alles moest compleet. Ik heb in sommige gevallen letterlijk stand en land afgezocht naar de juiste informatie of foto. Dat is uiteindelijk gelukt. Nu is het een kwestie van goed bijhouden.”

Jan van Halst: “Fantastisch dat we bij FC Twente over zo’n mooie statistiekendatabase beschikken en dat deze nu voor iedereen te bekijken is. Ongelooflijk hoe twee vrijwilligers zich vol passie in hebben gezet om dit te realiseren. Voor de liefhebber van cijfers & feiten rondom FC Twente een absolute meerwaarde.”

Kijk nu op: www.fctwentestatistieken.nl.

WhatsApp Image 2017-08-18 at 11.36.53

Martin Peters: “Een gigantische klus was het, maar trots op het resultaat.”