31-08-2017

Vrijdag gaat voor FC Twente Vrouwen de competitie van start. PEC Zwolle uit is het eerste duel van het tweede seizoen van hoofdtrainer Tommy Stroot. Een terugblik op de voorbereiding en vooruitblik op het begin van de competitie met de oefenmeester.

“Speelsters hebben zich goed laten zien”
Voor het plannen van de voorbereiding moest door Stroot rekening worden gehouden met het EK en het EK O19. Stroot: “Door het EK en O19 EK hebben we alleen in de laatste week de selectie compleet gehad voor de voorbereiding. Dat wisten we van tevoren en daar hebben we zo goed als mogelijk op geanticipeerd door vroeg te beginnen en in twee blokken te werken. Tussendoor hebben we dan nog rust kunnen plannen. Talentvolle jonge speelsters zoals Naomi Hilhorst en Tess Kleinsman hebben de voorbereiding compleet meegedraaid en hierdoor veel speelminuten gekregen. Het voordeel van het nadeel is daarnaast ook dat de meiden die afgelopen seizoen minder aan spelen zijn toegekomen en we een aantal van de nieuwe speelsters nu veel aan het werk hebben gezien. Met de staf kijken we hier goed op terug. We hebben aan alle facetten goed kunnen werken en alle speelsters hebben zich goed laten zien.”

“Mooie keuzes te maken”
De hoofdtrainer heeft een nieuwe selectie waarmee nieuwe keuzes gemaakt kunnen worden. Stroot: “Onze selectie bestaat uit een goede mix van ervaring en nieuw fris elan. Voor de speelwijze die we voor ogen hebben is dit een goede samenstelling. We hebben bewuste keuzes gemaakt in het doorselecteren en het aantrekken van nieuwe speelsters. Het inpassen van de nieuwe speelsters verliep goed. De bestaande groep heeft daar ook een belangrijke rol in gehad. Met een prima voorbereiding achter ons willen we heel graag weer beginnen. De groep is gretig en wil zich laten zien. Vrijdag begint het weer en gaat het ergens om. Als staf hebben we een aantal mooie keuzes te maken voor de eerste basiself van dit seizoen. Dat is de verdienste van alle speelsters en is belangrijk in topsport en de doelen die we nastreven. Alles elke keer weer een stapje beter doen, individueel en als team. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijd en de mooie wedstrijden die volgen.”

PEC Zwolle Vrouwen – FC Twente Vrouwen wordt om 19.30 uur gespeeld in het MAC³PARK stadion in Zwolle.