30-08-2017

FC Twente heeft haar selectie versterkt met Thomas Lam. De 23-jarige verdediger wordt tot aan het eind van het seizoen gehuurd van Nottingham Forest.

Thomas Lam: “Mooi dat ik deze overstap naar FC Twente kan maken. Een mooie nieuwe uitdaging bij een grote club en ik kijk er naar uit om weer in de Eredivisie te gaan spelen. Ik ben nu 23 jaar en op die leeftijd wil je week in week uit spelen, dat perspectief was er voor mij bij Nottingham onvoldoende. Dat hoop ik bij FC Twente nu wel te realiseren. Trainer Rene Hake ken ik nog uit mijn tijd bij PEC Zwolle, ik heb fijn met hem samengewerkt en dat heeft zeker geholpen dat nu mijn keus op FC Twente is gevallen.”

Na de ondertekening vloog Lam naar Finland om zich bij de nationale ploeg te voegen. “We spelen komende week tegen IJsland en Kosovo. Voor mij belangrijke interlands, waarbij ik hopelijk de volle negentig minuten kan spelen en zo na volgende week topfit terugkeer bij FC Twente.” Bij Finland treft hij zijn nieuwe teamgenoot Fredrik Jensen. “Ik heb hem afgelopen dagen nog niet gesproken, Fredrik zal mij ongetwijfeld veel vertellen over FC Twente.”

Jan van Halst: “Na het vertrek van Joachim (Andersen, red.), zijn we blij dat we Thomas als verdediger aan de groep kunnen toevoegen. Thomas kent het Nederlandse voetbal met zijn Eredivisie-ervaring bij AZ en PEC Zwolle. Thomas is Fins international, maar opgegroeid in Nederland. We verwachten ook daarom dat hij zich goed kan aanpassen en ons team sterker maakt.”

Thomas Lam
Op jonge leeftijd begon Thomas Lam bij het Amsterdamse AFC en maakte vervolgens de overstap naar de jeugdopleiding van AZ. Bij de Alkmaarse club debuteerde Lam in 2012 in de Eredivisie en vervolgde hij in de zomer van 2014 zijn carrière bij PEC Zwolle. Lam kwam in Zwolle tot 69 officiële wedstrijden en maakte vorig seizoen de overstap naar Nottingham Forest. Lam speelde 21 wedstrijden voor de Championship-club. Hij debuteerde in 2015 voor de nationale ploeg van Finland en heeft tot dusver negen caps achter zijn naam staan.

Foto’s: Bas Everhard

20170829-Contr. Thomas Lam_BE17622-2-900 20170829-Contr. Thomas Lam_BE17627-2-900 20170829-Contr. Thomas Lam_BE17660-2-90020170829-Contr. Thomas Lam_BE22628-900