04-08-2017

De eerste weken bij FC Twente zijn voor Alexander Laukart ook de eerste weken van zelfstandigheid. “Ik zat in een voetbalinternaat, nu woon ik op mijzelf.”

“Dat is best een verandering”, vervolgt de jonge Duitser. “Het betekent bijvoorbeeld zelf koken, zelf de was doen. Kortom; zelfstandig worden. Of het goed gaat? Ach, recepten haal ik van YouTube en als ik er niet uitkom dan bel ik mijn moeder”, vertelt Laukart met een lach op zijn gezicht.

“Ik voel me eigenlijk wel thuis bij FC Twente en in Enschede. Het is natuurlijk best een verandering als je Hamburg gewend bent, maar Enschede is een leuke stad.” Ook binnen de nieuwe voetbalomgeving voelt Laukart zich goed. “Ik denk dat je nooit tevreden mag zijn met je eigen prestaties, maar tot dusver verloopt het positief, zowel voor de ploeg als voor mij persoonlijk. Je ziet dat we stappen maken. Er is nog ruim een week te gaan voor het eerste competitieduel (Feyenoord uit op 13 augustus, red.) en ik heb er vertrouwen in dat we er dan klaar voor zijn.”

20170719-FCT-Everton-_BE11318