03-08-2017

Donderdag 3 augustus wordt in het FC Twente Stadion de halve finale van het EK gespeeld. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt tussen Nederland en Engeland voor een plek in de finale. Lees hier belangrijke informatie over o.a. de bereikbaarheid, het printen van tickets, het stadion, de veiligheid en de activiteiten in de stad. De uitgebreide bezoekersinformatie lees je hier.

Print je tickets!

Heb je jouw tickets online gekocht? Print dan voordat je op weg gaat je tickets. Alleen met een geprint ticket op A4-formaat heb je toegang tot het stadion. Een ticket op een smartphone kan niet gescand worden en geeft dus géén toegang. Het stadion is 2 uur voor aanvang van de wedstrijd geopend.

Vervoersinformatie OV

Het FC Twente Stadion is uitstekend met het Openbaar Vervoer (OV) te bereiken. We raden je daarom aan om met het OV te komen, station Enschede Kennispark. Er worden geen extra treinen of bussen ingezet, dus je kunt uitgaan van de normale dienstregelingen. Check jouw treinreis hier. www.ov9292.nl

Pendelbussen

 • Parkeer je op de parkeerplaats op de UT, dan kan je met pendelbussen tussen 9.00 uur en 21.00 uur naar het Station Enschede en vice versa.
 • Vanuit het station kun je naar de fanzone op het Stationsplein en Wilminkplein lopen.
 • Vanaf twee uur voor de wedstrijd rijdt de pendelbus rechtstreeks van het station Enschede (fanzone en binnenstad) naar het stadion.
 • Tegelijkertijd treedt de pendeldienst tussen de parkeerplaats UT en het stadion in werking.
 • Na afloop van de wedstrijd rijden er pendelbussen van het stadion naar de parkeerplaats UT. Om terug naar de binnenstad te gaan kun je gebruik maken van het reguliere openbaar vervoer (bus en trein).

Je kunt je fiets stallen op het grasveld bij bushalte Enschede Kennispark NK. Vervolgens loop je onder de spoortunnel naar het stadion. Ook is er een fietsenstalling tussen het spoor en P2 direct naast het stadion.

Parkeerinformatie

 • Je kunt gratis parkeren op het terrein van Universiteit Twente (UT). Op het terrein wijzen parkeerwachters de weg
 • Volg de bewegwijzering om op de snelste manier bij het parkeerterrein van de Universiteit te komen
 • Let op! In Enschede zelf is er op donderdag en zondag weinig tot geen parkeergelegenheid.
 • Mindervalide parkeerplaatsen zijn beschikbaar bij het stadion. Op vertoon van uw P-mindervalidenkaart verwijzen parkeerwachters de weg
 • Kom je met een touringcar dan verwijzen parkeerwachters de bus naar de P-plaats voor public touringcars

 Klik hier voor meer informatie over parkeren en de route.

Stadioninformatie

 • Bij het stadion is een commercial zone waar je onder andere terecht kunt voor merchandise en eten
 • Tijdens de EK- wedstrijden kun je in en het FC Twente Stadion bij de verschillende verkooppunten terecht voor (alcoholvrij) bier, frisdranken, koffie en thee. Ook zijn er snacks zoals diverse warm en koud belegde broodjes en andere lekkernijen.
 • In het FC Twente Stadion kun je betalen met consumptiemunten die op diverse plekken in het stadion contant of per pin kunt kopen. Let op: bij de muntautomaten in de grachten kunt u alleen met cash betalen
 • Buiten het stadion staan er 4 verkooppunten waar je met pin kunt betalen
 • Er zijn op 2 punten buiten het stadion toiletten beschikbaar
 • Er kan gebruik worden gemaakt van de liften. Deze gaan alleen naar de tweede ring. Let op: houd rekening met lange wachttijden vanwege beperkte capaciteit.
 • Hier vind je een plattegrond van het stadion. Bij het stadion staan ook vrijwilligers die je de weg kunnen wijzen naar de juiste ingang

Fan activiteiten

Op de wedstrijddagen (3 en 6 augustus) is er vanaf 12.00 uur een feestelijke Fanzone op het Wilmink- en Stationsplein. Hier kun je aan allerlei leuke voetbalactiviteiten meedoen zoals pole soccer, panna en tafelvoetbal en kijken naar gave demonstraties. Daarnaast kun je onder het genot van een drankje genieten van het muziekprogramma. Voor kinderen is er ook van alles te doen. Naast lekker spelen en springen kun je bijvoorbeeld spandoeken maken, T-shirts pimpen en natuurlijk dansen met mascotte Kicky! Voor meer informatie over het programma, koopavond en andere evenementen in Enschede kijk hier. 

Fanwalk

Om 17.45 uur vertrekt de Oranjeparade vanaf de fanzone, waarna de supporters in een grote optocht richting stadion lopen onder begeleiding van muziek. Let op, deze route is 4,5 kilometer lang en daarmee langer dan bij andere speelsteden. Onderweg zijn er toiletten aanwezig.

Veiligheid

Veiligheid staat bij de organisatie van het toernooi voorop. Er zijn daarom maatregelen van kracht waarvoor we je aandacht vragen:

 • Bij elke ingang vindt (tassen-)controle plaats. Om lange wachtrijen te voorkomen vragen we je om geen (rug)tassen mee te nemen.
 • Voorwerpen die gevaarlijk kunnen zijn voor de veiligheid zijn verboden. Denk daarbij aan: flesjes, blikjes, glazen, stokken, vuurwerk en wapens.
 • Spandoeken zonder stokken zijn toegestaan, mits de tekst niet discriminerend, politiek beladen, of kwetsend is.
 • Roken en alcoholgebruik zijn verboden.

Het totale overzicht vind je hier in de KNVB Standaardvoorwaarden.