06-08-2017

Zondag 6 augustus wordt in het FC Twente Stadion de finale van het EK gespeeld. Om 17.00 uur wordt er afgetrapt tussen Nederland en Denemarken voor de titel Europees Kampioen van 2017. Lees hier belangrijke informatie over o.a. de bereikbaarheid, het printen van tickets, het stadion, de veiligheid en de activiteiten in de stad. 

Print je tickets!

Heb je jouw tickets online gekocht? Print dan voordat je op weg gaat je tickets. Alleen met een geprint ticket op A4-formaat heb je toegang tot het stadion. Een ticket op een smartphone kan niet gescand worden en geeft dus géén toegang.

 

Vervoersinformatie OV

Het FC Twente Stadion is uitstekend met het Openbaar Vervoer (OV) te bereiken. We raden je daarom aan om met de trein te komen, station Enschede Kennispark. De NS zet extra treinen in en treinen maken extra stops op station Enschede Kennispark. Check jouw treinreis hier. www.ov9292.nl

 

Pendelbussen

 • Parkeer je op de parkeerplaats op de UT, dan kan je met pendelbussen vanaf 9.00 uur naar het Station Enschede en vice versa.
 • Vanuit het station kun je naar de fanzone op het Stationsplein en Wilminkplein lopen.
 • Vanaf twee uur voor de wedstrijd rijdt de pendelbus rechtstreeks van het station Enschede (Fanzone en binnenstad) naar het stadion.
 • Tegelijkertijd treedt de pendeldienst tussen de parkeerplaats UT en het stadion in werking.
 • Na afloop van de wedstrijd rijden er pendelbussen van het stadion naar de parkeerplaats UT. Om terug naar de binnenstad te gaan, kun je gebruik maken van de trein.

 

Je kunt je fiets stallen op het grasveld bij bushalte Enschede Kennispark NK. Vervolgens loop je onder de spoortunnel naar het stadion. Ook is er een fietsenstalling tussen het spoor en P2 direct naast het stadion.

 

Parkeerinformatie

 • Je kunt gratis parkeren op het terrein van Universiteit Twente (UT). Op het terrein wijzen parkeerwachters je de weg.
 • Volg de borden om op de snelste en juiste manier bij het parkeerterrein van de Universiteit te komen.
 • Let op! In de binnenstad van Enschede is er op zondag weinig tot geen parkeergelegenheid. Het OV wordt aangeraden.
 • Mindervalide parkeerplaatsen zijn beschikbaar bij het stadion. Op vertoon van je P-mindervaliden verwijzen parkeerwachters je de weg.
 • Kom je met een touringcar dan verwijzen parkeerwachters je naar de P-plaats voor public touringcars.

 

Klik hier voor meer informatie over parkeren en de route.

 

Stadioninformatie

 • Bij het stadion is een commercial zone waar je onder andere terecht kunt voor merchandise en eten.
 • Tijdens de wedstrijd kun je in het FC Twente Stadion bij de verschillende verkooppunten terecht voor (alcoholvrij) bier, frisdranken, koffie en thee. Ook zijn er snacks zoals diverse warm en koud belegde broodjes en andere lekkernijen.
 • In het FC Twente Stadion kun je betalen met consumptiemunten die je op diverse plekken in het stadion contant of per pin kunt kopen. Let op: bij de muntautomaten in de grachten kun je alleen met cash betalen.
 • Buiten het stadion staan er 4 verkooppunten waar je met pin kunt betalen.
 • Er zijn op 2 punten buiten het stadion toiletten beschikbaar.
 • Hier vind je een plattegrond van het stadion. Bij het stadion staan ook vrijwilligers die je de weg kunnen wijzen naar de juiste ingang.

 

Fan activiteiten

Op 6 augustus is er vanaf 12.00 uur een feestelijke Fanzone op het Wilmink- en Stationsplein. Hier kun je aan allerlei leuke voetbalactiviteiten meedoen zoals pole soccer, panna en tafelvoetbal en kijken naar gave demonstraties. Daarnaast kun je onder het genot van een drankje genieten van het muziekprogramma om alvast goed in de stemming te komen voor de wedstrijd. Voor kinderen is er ook van alles te doen. Naast lekker spelen en springen kun je bijvoorbeeld spandoeken maken, T-shirts pimpen en natuurlijk dansen met mascotte Kicky! Zorg dat je er op tijd bent om niks te missen. Voor meer informatie over het programma, koopavond en andere evenementen in Enschede kijk hier. 

 

Fanwalk

Om 13.45 uur vertrekt de Oranjeparade vanaf de Fanzone, waarna we in een grote optocht richting stadion lopen onder begeleiding van muziek. Let op, deze route is 4,5 kilometer en is daarmee langer dan bij andere speelsteden. Onderweg zijn er toiletten aanwezig.

 

Veiligheid

Veiligheid staat bij de organisatie van het toernooi voorop. Er zijn daarom maatregelen van kracht waarvoor we je aandacht vragen:

 • Bij elke ingang vindt tassencontrole plaats. Om wachtrijen te voorkomen vragen we je om geen (rug)tassen mee te nemen.
 • Voorwerpen die gevaarlijk kunnen zijn voor de veiligheid zijn verboden. Denk daarbij aan: flesjes, glazen, stokken, vuurwerk en wapens.
 • Spandoeken zonder stokken zijn toegestaan, mits de tekst niet discriminerend of kwetsend is.
 • Roken en alcoholgebruik zijn verboden.

Het totale overzicht vind je in de KNVB Standaardvoorwaarden