15-08-2017

Het bestuur van Supportersvereniging Vak P heeft vanmiddag op haar facebookpagina een bericht gepubliceerd over de situatie rondom het home, de gesprekken met ons als directie en haar voornemen om bij de wedstrijd van zaterdag geen sfeer te maken op de tribune.

“Het klopt dat we de afgelopen periode een aantal gesprekken hebben gevoerd met het bestuur van Vak P. Daarbij was en blijft de insteek om toe te werken naar een – voor alle partijen acceptabele – oplossing voor de situatie rondom het home. Of er een oplossing mogelijk is, zal moeten blijken, maar duidelijk is dat deze er niet voor zaterdag is.”

“Wij begrijpen de emoties aan de kant van het bestuur van Vak P, ook richting ons als directie. Toch hebben we hen ook begrip gevraagd voor onze positie, omdat je als statutaire directie soms in een situatie komt waarin je niet anders kunt en mag handelen, ook met betrekking tot het delen van informatie. Er is – zoals zij ook aangeven –  sprake van een gerechtelijk bevel. Wij hebben in die situatie helemaal niks te willen.”

“Het voornemen van Vak P om geen sfeer te maken, vinden wij meer dan jammer. Hiermee wordt namelijk – naast alle medesupporters – met name de ploeg getroffen. Terwijl die hier volledig buiten staat en de steun in het nieuwe seizoen goed kan gebruiken. Wij hopen toch dat de supporters als vanouds achter de ploeg gaan staan.”