15-08-2017

Oranje O19 heeft het derde en laatste pouleduel op het EK met 2-2 gelijkgespeeld tegen Italië. Bente Jansen speelde het hele duel, Ashleigh Weerden viel in en scoorde de 2-2. Oranje O19 gaat hierdoor als ongeslagen groepswinnaar door naar de halve finale van het EK.

Het eerste duel werd met 0-2 gewonnen van Frankrijk. Joëlle Smits en Ashleigh Weerden begonnen vanaf de aftrap. Tegen Engeland werd vervolgens met 2-0 gewonnen. Smits en Weerden begonnen in de basis, Smits scoorde de 2-0.

Met het bereiken van de halve finale is tevens voor het eerst in de geschiedenis voor een Oranje vrouwenjeugdteam plaatsing voor het WK afgedwongen. Oranje speelt donderdag om 16.00 uur in Belfast tegen Spanje voor een plek in de finale. De andere halve finale word gespeeld door Duitsland en Frankrijk.