26-07-2017

De gemeente Enschede, politie en het OM hebben de Veiligheidsregio Twente de opdracht gegeven om een reconstructie te maken voor de stadioncommunicatie op 6 april.  

“De gemeente heeft ons zojuist geïnformeerd over de uitkomst van de reconstructie van de Veiligheidsregio Twente. Deze heeft zich specifiek toegespitst op de stadioncommunicatie. Het is goed dat er op dat vlak nu aanbevelingen liggen die erop gericht zijn dat alle partijen in de toekomst precies weten hoe te handelen in verschillende situaties. Uiteindelijk staat namelijk maar 1 ding voorop: de veiligheid van onze supporters en stadionbezoekers. We hebben altijd gezegd: op 6 april stond FC Twente volledig buitenspel en het is dan aan de gezaghebbende autoriteiten om te evalueren. Uiteraard werkt FC Twente mee aan verbeteringen van procedures waar dat nodig is. In dat kader hebben wij samen met onze veiligheidspartners de benodigde aanpassingen gedaan in het calamiteitenplan en kijken we ook op andere vlakken hoe zaken nog veiliger kunnen. De oefeningen – samen met onze veiligheidspartners – in aanloop naar het EK hebben daarin ook weer nuttige inzichten opgeleverd.”