21-07-2017

FC Twente Vrouwen speelt vanavond haar eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De voorbereiding startte op maandag 3 juli met een incomplete groep, mede vanwege het EK. Na het duel van vrijdag van krijgt de selectie twee weken vrij om vanaf 7 augustus de voorbereiding weer op te pakken. Hoe kijkt hoofdtrainer Tommy Stroot terug op de eerste weken en vooruit naar het oefenduel tegen Duisburg.

“Kijk met goed gevoel terug op eerste drie weken” 

“We zitten nu aan het einde van ons eerste voorbereidingsblok. Door het EK maar ook vanwege de voorbereiding op het EK van Oranje O19 is onze selectie uitgedund. Dat wisten we van tevoren waardoor we ook tot de keuze gekomen zijn om in twee periodes ons voor te bereiden. Ik kijk met een goed gevoel terug op de eerste drie weken. Er is goed getraind, met veel plezier maar ook met een goede intensiteit. We hebben niet alleen nieuwe speelsters die hun eerste trainingen bij ons in een nieuwe omgeving hebben afgewerkt. Met René Nijhuis als assistent-trainer, Tonnie Middelkamp als fysiek trainer en Tessa Mars als fysiotherapeut hebben we ook nieuwe stafleden die met veel energie begonnen zijn. Het is mooi om te zien hoe snel het gaat dat de nieuwe speelsters en stafleden zich thuis voelen en met de bestaande groep en staf zich als nieuwe eenheid vormt.”

“Uitslag zijn we niet mee bezig”

Vanavond wordt om 19.30 uur op het hoofdveld van VV Reutum het eerste oefenduel van deze voorbereiding gespeeld. Tommy Stroot: “Het is belangrijk met de groep telkens ergens naar toe te werken. Dat is in deze eerste drie weken het duel tegen Duisburg. Dan maakt het voor mij als trainer niet uit dat we niet op volle sterkte zijn maar wel tegen een ploeg spelen die uitkomt in de Frauen Bundesliga. Het is voor ons als staf een interessante wedstrijd om na de eerste drie weken te zien hoe de speelsters er voor staan op alle gebieden. Op voetbalgebied in technische en tactische zin maar ook conditioneel en fysiek. De uitslag op zich zijn we als staf dan ook niet mee bezig, het gaat er veel meer om wat we met de ploeg afspreken en de individuele speelsters en hoe dat uitgevoerd wordt.”

 

Hoofdafbeelding_duisburg