28-07-2017

Rene Hake zag zijn ploeg vrijdagavond het oefenduel in en tegen Bristol verliezen met 2-0.

“Vanavond zijn we geconfronteerd met een tegenstander die in een flink hoog tempo speelt”, analyseerde de trainer na afloop. “Die intensiteit zijn wij op dit moment niet gewend. Dan is het interessant om te zien hoe de ploeg daarmee omgaat, ook gedurende de wedstrijd. Het is belangrijk dat we daar lering uittrekken.”

“De eerste helft hadden we niks te vertellen”, vervolgt de oefenmeester. “Wij konden hun hoge tempo niet goed verwerken. Bij rust moet je eigenlijk blij zijn dat het ‘maar’ 1-0 staat. De tweede helft stonden we beter, waren de ruimtes ook minder groot en waren we zelf beter aan de bal. We zijn echter nauwelijks tot kansen gekomen, ook omdat we verkeerde keuzes maakten.”

“De ploeg heeft vanavond veel moeten geven en veel energie in de wedstrijd gestoken. Wedstrijden tegen dit soort tegenstanders, kun je prima gebruiken in de ontwikkeling van het team. In die zin is het een leerzame avond, maar uiteindelijk gaat het er natuurlijk wel om dat je de spelers confronteert met de zaken die beter moeten, dat dit soort duels het team juist vooruit helpen.”

Foto’s: JMP UK Sport / Gary Day