05-07-2017

Siri Worm en Marthe Munsterman spelen komend seizoen voor het Engelse Everton FC. De 25-jarige Worm en 24-jarige Munsterman hebben in de tien seizoenen die ze aan FC Twente Vrouwen verbonden zijn liefst acht prijzen gewonnen. Het tweetal werd 5 keer landskampioen, 2 keer BeNe League Kampioen en won 1 keer de KNVB beker. 

Siri Worm maakte in 2008 de stap naar de eerste selectie nadat ze in het seizoen 2007-2008 in het O17 opleidingsteam van de meidenafdeling heeft gespeeld. Marthe Munsterman begon in 2007 in de O17 en maakte via het beloftenteam, waar ze kampioen mee werd, de stap naar de eerste selectie in 2011.

Siri Worm

“Ik ben ontzettend blij met deze nieuwe stap in mijn carrière. Na 10 mooie jaren bij FC Twente was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Everton is een fantastische club in een sterke competitie. Ik hoop mij daar weer verder te kunnen ontwikkelen als voetballer en als mens. Ik wil iedereen binnen de club bedanken voor alles wat ik heb mogen meemaken, met heel veel trots heb ik voor FC Twente gespeeld.”

Marthe Munsterman

“Van kleins af aan ging ik al naar het stadion en ben ik supporter van FC Twente. Als jong meisje kwam in de jeugdopleiding terecht, wat voor mij echt heel bijzonder was. In Twente en met FC Twente ben ik opgegroeid en volwassen geworden. In de afgelopen 10 seizoenen heb ik alles meegemaakt. Ik heb 9 prijzen gewonnen met de club, Champions League wedstrijden gespeeld en dan ook nog eens tegen topploegen als FC Bayern München en FC Barcelona. Ik heb met geweldige speelsters en trainers op het veld gestaan en ben dan ook iedereen binnen de club en met wie ik heb mogen werken dankbaar dat ik dit allemaal heb mogen meemaken. Het is na 10 jaar voor mij een geweldige kans in de Premier League te kunnen spelen bij een grote club. Natuurlijk blijf ik de ploeg volgen en wens ik het team heel veel succes komend seizoen. Ik kan alleen maar hopen dat de supporters daar net zo geweldig zijn als hier.”

Tommy Stroot

“Natuurlijk hadden we graag gezien dat beide speelsters komend seizoen tot onze selectie behoren. Het is echter ook zo dat Siri en Marthe sinds de start van het vrouwenvoetbal bij FC Twente in 2007 aan de club verbonden zijn. Met hen zijn niet alleen mooie successen behaald maar ze hebben ook een groot aandeel in waar het vrouwenvoetbal voor staat. Na zoveel jaren bij de club met geweldige inzet op en naast het veld, dan gunnen we beide speelsters deze transfer naar een mooie buitenlandse club en competitie. Daarom hebben we daar bij de contractverlenging afspraken over gemaakt en wenst de club Siri en Marthe heel veel succes. Het is nu aan ons goede opvolgers aan de selectie toe te voegen en het niveau op het voor ons gewenste peil te houden.“