24-07-2017

Het Nederlands vrouwenelftal heeft maandagavond door België met 1-2 te verslaan de kwartfinale van het EK behaald. Oranje met Sherida Spitse en Kika van Es in de basis kwam voor rust op een 0-1 voorsprong. Sherida Spitse benutte een penalty. In de tweede helft kwam België langszij maar zag Oranje door Lieke Martens de overwinning pakken. Door de winst is Nederland poulewinnaar geworden.

Renate Jansen kwam niet in actie. Voormalig FC Twente-speelsters Sari van Veenendaal, Anouk Dekker, Stefanie van der Grag, Shanice van de Sanden en Jill Roord waren in het shirt van Oranje te zien. Aan Belgische zijde waren het Lenie Onzia en Yana Daniels met een FC Twente verleden die speelminuten maakten.

Oranje speelt als poulewinnaar tegen de nummer 2 van poule B. Deze kwartfinale wordt zaterdag 29 juli gespeeld in Doetinchem.  Wint Oranje dan speelt het de halve finale in het FC Twente Stadion. Tickets vanaf €15,- zijn verkrijgbaar in de Fanstore van het stadion en via www.weuro2017.nl.