02-07-2017

Zondag 2 juli wordt van 12.00 uur tot 17.00 uur in en rondom De Grolsch Veste de jaarlijkse Open Dag van FC Twente gehouden. Die dag zijn er bij het stadion weer diverse activiteiten voor jong en oud. Zorg dat je erbij bent, om samen het nieuwe seizoen af te trappen! Kom jij naar de FC Twente Open Dag? Laat het weten via Facebook.   Facebook_button_deelnemen

Plattegrond

Plattegrond_OpenDag2017

Programma

13.30 uur – 16.00 uur Handtekeningen scoren van de spelers

Uiteraard is er ook dit jaar weer een moment om spelers van het eerste elftal te ontmoeten tijdens de Open Dag. ‘s Middags zullen verschillende spelers in groepjes rondlopen bij De Grolsch Veste. Scoor een selfie of handtekening van je favoriete spelers. Mis geen moment van de Meet & Greet en spot je favoriete spelers op het feestelijke terrein. Ook de speelsters van FC Twente Vrouwen zijn aanwezig op de Open Dag, zij worden om 16.15 uur voorgesteld op het podium voor het stadion.

16.30 uur  Spelerspresentatie

Een van de hoogtepunten van iedere Open Dag is de spelerspresentatie. Ook dit jaar zal de eerste selectie van FC Twente zich weer presenteren en kun je onder meer nader kennis maken met de nieuwelingen in de selectie van trainer Rene Hake. Dit jaar vindt de presentatie vanaf 16.30 uur plaats op het podium voor de hoofdingang van De Grolsch Veste. Voorafgaand aan de spelerspresentatie van de eerste selectie worden de speelsters van FC Twente Vrouwen om 16.15 uur gepresenteerd.

12.00 uur -16.15 uur  Live Muziek op de Open Dag

Tijdens de Open Dag staat er voor de hoofdingang van De Grolsch Veste een groot rond podium opgesteld. Tijdens deze middag zorgen diverse artiesten hier voor de muziek en extra gezelligheid.  Om 12.00 uur trapt de dansgroep X Dance Twente af met een dansact, waarna om 12.30 de muziekmiddag van De Vrieler begint. Cafe De Vrieler uit Enschede presenteert De Regiotap en diverse Nederlandse artiesten, waaronder Dennis van Dijkhuizen, treden tijdens dit muziek-uur op. Vanaf 14.00 uur treedt de Enschedese band Highway 61 op en vanaf 15.30 uur de Female coverband STEAM! Een gevarieerd muziekprogramma tijdens deze Open Dag.

 

Vanaf 12.00 uur: – Mega Kidsdorp

Voor de jonge supporters zijn er ook dit jaar weer diverse leuke activiteiten. Een overzicht van het Mega Kidsdorp.

 • Bossaball
 • Neem een kijkje in de spelersbus
 • Wipe-out Baan XXL
 • Waterbassin met Bubbels
 • Laser Arena
 • Bungee Run
 • Grote Opblaas Klimtoren
 • Grote Opblaas Glijbaan
 • Drakenstormbaan
 • Skelterbaan

Cadeau voor leden van de Kidsclub en Young Reds Supporters die lid zijn van de FC Twente Kidsclub en Young Reds, kunnen zondag 2 juli een speciaal cadeau ophalen bij de kraam van de Kidsclub. In aanloop richting de Open Dag ontvangen de leden in de nieuwsbrief meer informatie.

Open Dag Tas

Zondag is de speciale FC Twente Open Dag tas verkrijgbaar bij De Grolsch Veste. De tas, met onder meer een unieke FC Twente vlieger,  is voor € 12,50 verkrijgbaar bij de kramen van de Fanstore.

 • Strandbal
 • Frisbee
 • Vlieger
 • Handige tas

Vanaf 12.00 uur: Pure Energie Vliegerfeest

Pure Energie is ook van de partij. Speciaal tijdens deze dag wil onze hoofdsponsor je kennis laten maken met de kracht van de wind. Samen met de organisatie van Vliegerfeest Twenterand en FC Twente wordt er een ‘vliegerfeestje’ georganiseerd op de parkeerplaats van De Grolsch Veste. Het evenement heeft bovendien een historische betekenis, een vliegerfeest staat namelijk aan de basis van “Enschede, waar voetbal begon…” In 1885, toen in Enschede de voetbalsport werd getoond aan de inwoners van de stad, ging er aan de demonstratiewedstrijd een vliegerfeest vooraf. Op zondag 2 juli kunnen kinderen een eigen vlieger knutselen en Pure Energie helpt om hem de lucht in te laten! Daarnaast is er een echte vliegershow met unieke grote en kleine vliegers. Er zijn zelfs speciale FC Twente vliegers.

Vanaf 12.00 uur: Vriendenkring Plein en FC Twente Kwizz

Voor het supportershome van supportersvereniging De Vriendenkring is een speciaal plein ingericht voor de jongere supporters. Deze middag kunnen de kinderen zich uitleven op onder meer de springkussens en stormbaan die hier zijn opgesteld. Voor de ouders is er bij De Vriendenkring de mogelijkheid om een drankje te nuttigen op het buitenterras.

Bovendien organiseert De Vriendenkring de FC Twente Kwizz. Denk jij alles te weten over FC Twente? Test je kennis en neem het op tegen andere supporters. Er is een speciale ronde voor kinderen en 3 rondes voor volwassenen. De drie winnaars nemen het tegen elkaar op in de finale. De rondes voor de volwassen vinden plaats om 12.30, 13.30 en 14.30 uur en de finale om 15.30 uur. De speciale kinderronde is om 15.00 uur. Kinderen t/m 12 jaar kunnen deelnemen. De winnaar van zowel de kinder- als de finaleronde van de volwassen wint het nieuwe FC Twente thuis of uitshirt. Ook zijn er kaartjes te winnen voor een uitwedstrijd naar keuze met de Vriendenkring Express en een waardecheque voor de FC Twente Fanstore.

12.00 uur – 16.00 uur - “Ik heur hier… Tour” 

Tijdens de Open Dag kun je deelnemen aan een speciale tour door De Grolsch Veste: de “Ik heur hier… Tour”. Tijdens deze tour kom je in het spelershome, de persconferentieruimte, de mixed-zone, de warming-up ruimte, de kleedkamer, loop je door de spelerstunnel en langs het veld en eindig je in het FC Twente Museum. Op de Open Dag zijn de kosten voor de “Ik heur hier… Tour” €2,50 p.p.  (Kinderen t/m 4 jaar gratis).  Als herinnering wordt er een originele foto gemaakt en ontvang je enkele leuke give aways. Bovendien ontvang je als deelnemer aan de tour die dag op vertoon van je entreebewijs 15% kassakorting in de Fanstore van De Grolsch Veste.

11.30 uur – 15.00 uur  ‘Bernard van Heek Cup’

Tijdens de Open Dag wordt de eerste editie gehouden van de ‘Bernard van Heek Cup’. Op deze dag nemen de jongste teams van diverse Enschedese amateurverenigingen het tegen elkaar op tijdens een voetbaltoernooi bij De Grolsch Veste. Het toernooi is vernoemd naar de Enschedeër Bernard van Heek, die in 1885 het voetbal naar Nederland bracht. Enschede, waar voetbal begon… De jongste voetballertjes van Vosta, v.v. Rigtersbleek, Sportclub Enschede, Victoria ’28, De Tubanters 1897 en BSC Unisson hebben zich aangemeld. Om 15.30 uur worden de Trofeeën uitgereikt op het podium voor het stadion.

12.00 uur – 17.00 uur Zoek je eigen plek uit in De Grolsch Veste!

Ben jij geïnteresseerd in een seizoenkaart van FC Twente en wil jij jouw eigen plek in het stadion uitzoeken? Tijdens de Open Dag zijn onze medewerkers van Service & Ticketing aanwezig bij de SSU. Je krijgt alleen deze dag de mogelijkheid om samen met een medewerker de beschikbare plekken op de tribune te bekijken. De SSU is geopend tussen 12.00 en 17.00 uur en bevindt zich aan de spoorzijde naast ingang J.

15.00 uur – 17.00 uur Freestyle voetballer Soufiane Touzani

Soufiane Touzani komt ook dit jaar naar de Open Dag van FC Twente. Zondag 2 juli showt een van ‘s werelds beste freestyle voetballers zijn skills op de Open Dag. Kom kijken naar de gaafste tricks van Soufiane Touzani en laat je verbazen door zijn balcontrole. Tijdens de Open Dag is Soufiane ook aanwezig op het terrein rondom De Grolsch Veste, kun je een handtekening of foto scoren en misschien wel jouw voetbalskills aan hem laten zien. 

13.00 uur – 15.00 uur Walking Football &  FC Twente Voetbalacademie

In samenwerking met Menzis en Scoren in de wijk begon FC Twente afgelopen seizoen  met “Walking Football”. Een project waarin 60-plussers werken aan hun mentale en fysieke fitheid door middel van voetbal op wandeltempo. Het team heeft afgelopen jaar al diverse wedstrijden gespeeld, waaronder een toernooi bij FC Schalke 04. Op de Open Dag speelt het Walking Football team van FC Twente die middag tegen het team van FC Schalke 04. Bovendien zal het jongste team van de FC Twente Voetbalacademie aanwezig zijn en geven zij een demonstratietraining op de veldjes voor het stadion.

12.00 uur – 16.30 uur – FIFA 17 gamen

Er is dit jaar de kans om FIFA te spelen tijdens de Open Dag. In de persruimte van het stadion kan je je kunsten vertonen met het spelen van een potje FIFA 17. Inschrijven voor deze activiteit is niet nodig. Je kan tijdens de Open Dag langskomen en een wedstrijd spelen tegen de computer of een van je vrienden. Er zijn diverse spelcomputers aanwezig om op te spelen. Ook is FC Twente eSporter Jaimy van den Boogaard aanwezig en kun je tegen hem in actie komen.

12.00 uur – 17.00 uur RTV Oost organiseert Overijssels Kampioenschap ‘Balletje Hooghouden’

RTV Oost organiseert deze zomer het Open Overijssels Kampioenschap ‘Balletje Hooghouden’. Deelnemers kunnen zich kwalificeren voor de finale via een aantal voorronden in de provincie. Elke voorronde levert één finalist op. De kick off vindt plaats tijdens de Open Dag van FC Twente op zondag 2 juli aanstaande. De finalisten strijden later dit jaar om een heuse ‘Cup met de grote oren’, maar natuurlijk zijn er tijdens de voorronden ook al mooie prijzen te winnen.

Spelersbus

Altijd al eens willen zien hoe de spelers afreizen richting uitwedstrijden? Bekijk dan op de Open Dag de FC Twente spelersbus van binnen en neem plaats op de stoelen waar normaal de spelers zitten.