12-07-2017

Jesse Bosch (onder 19) en Thijs van Leeuwen (onder 17) hebben dinsdag een jeugdcontract getekend bij FC Twente. Zij tekenden in het bijzijn van Hoofd Opleiding Michel Jansen, Onder 19-trainer Niek Loohuis en hun familieleden het contract.

Jesse Bosch (17), afkomstig uit De Lutte, speelt sinds D-jeugd in de Voetbalacademie van FC Twente en komt vanaf het nieuwe seizoen uit voor Onder 19. “Dat ik mijn eerste contract bij FC Twente heb mogen tekenen zie ik als een grote eer. Van de jongens waar ik in de D-jeugd mee samenspeelde zijn er nog drie over, dat geeft wel aan dat het niet vanzelfsprekend is dat je als jonge speler zo ver komt in de jeugdopleiding. Dit contract geeft vertrouwen waar ik heel blij mee ben en is ook een bevestiging dat ik op de goede weg ben. De weg om mijn doel te bereiken is nog lang, maar het laat zien dat de mensen van de club denken dat er een mogelijkheid is dat ik uiteindelijk het eerste zou kunnen halen.”

 

Jesse Bosch tekent contract in het bijzijn van Michel Jansen en Niek Loohuis (rechts)

Jesse Bosch tekent contract in het bijzijn van Michel Jansen en Niek Loohuis (rechts)

 

Thijs van Leeuwen (15) begon met voetballen bij vv Heerde. “Vanaf mijn negende jaar trainde ik mee bij FC Twente, waarna ik een paar jaar later ben ingestroomd in de Onder 11. Zaterdag word ik 16 jaar en dat ik dit contract nu al mag tekenen geeft best wel een kick. Ik vind het best bijzonder en indrukwekkend. Tijdens de contractondertekening waren niet alleen mijn ouders, maar ook mijn opa en oma en vrienden aanwezig. Het is toch een heel speciaal moment. Afgelopen seizoen ben ik al doorgestroomd naar Onder 17 en deze zomer sluit ik weer aan bij het team. Ik kijk uit naar het nieuwe seizoen met de ploeg.”

Foto’s: Frank Hillen

_DHS8011