14-07-2017

Omid Musawi (speler FC Twente onder 17) heeft donderdag een jeugdcontract getekend bij FC Twente. Omid tekende in het bijzijn van Hoofd Opleiding Michel Jansen en zijn ouders en familieleden het contract.

Omid Musawi (16 jaar) speelt sinds zes jaar in de FC Twente Voetbalacademie. “Ik kwam over van AGOVV en ben als eerstejaars D-speler in de jeugdopleiding begonnen”, vertelt Musawi, die afkomstig is uit Afghanistan. “Sinds tien jaar woon ik in Nederland.”

Omid Musawi speelt komend seizoen in FC Twente Onder 17. “Ik ben er heel trots op wat ik tot nu toe heb bereikt. Om als voetballer te slagen, moet je er wat voor over hebben en dat ik nu dit contract heb mogen tekenen maakt me heel blij. Afgelopen seizoen maakte ik de verstap naar Onder 17 en dat was in het begin best zwaar. In die periode heb ik veel aan mijn trainer (Sjors Ultee red.) gehad. Dat we afgelopen seizoen met het team naar de Eredivisie promoveerden was extra mooi. Mijn droom is om ooit in De Grolsch Veste te voetballen, dit is nog maar een tussenstation, maar brengt me wel weer een stapje dichterbij mijn doel.”

Foto: Bas Everhard