02-07-2017

Tijdens de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding maakten een aantal spelers hun debuut in het shirt van FC Twente. Voor ander andere Danny Holla en Haris Vuckic was het duel met GFC Goor zaterdagmiddag het eerste optreden voor FC Twente. 

Danny Holla

“De eerste week is goed verlopen”, vertelt Danny Holla. “Natuurlijk is het altijd even wennen bij een nieuwe club. Al heb ik dan misschien het voordeel dat ik al voor meerdere clubs heb gespeeld, waardoor je weet hoe het is om ergens nieuw binnen te komen. Voor de rest is de voorbereiding overal natuurlijk in grote lijnen gelijk. Het gaat er om fit te worden en blessurevrij te blijven.” In de eerste week bij FC Twente heeft Holla een goede indruk gekregen. “Het is een relaxte spelersgroep die me prima heeft opgevangen. Natuurlijk ken je elkaar nog niet zo goed als wanneer je op trainingskamp gaat en 24 uur per dag bij elkaar zit, maar de eerste indruk is heel positief.”

Haris Vuckic

Voor Haris Vuckic is de overstap naar FC Twente ook een verandering van voetballand. De middenvelder speelde lange tijd in Engeland en ziet al wel wat verschillen. “Ik heb het gevoel dat er in Nederland iets meer ruimte is om te voetballen. Je kunt hier meer je actie maken en van daaruit verder spelen. Natuurlijk kun je na de eerste wedstrijd niet heel veel zeggen. De tegenstander speelt op een heel ander niveau dan wij, maar voor mijn gevoel ging het best goed. Daarnaast heb ik twee keer gescoord en dat is voor een speler op mijn positie natuurlijk ook wel heel prettig. De volgende wedstrijd treffen we een sterkere tegenstander, ik kijk er al naar uit om tegen FC Nordsjælland te spelen.”

 

Foto’s: Frank Hillen

 

_DHS7284