27-07-2017

De 16-jarige Kieran Noble uit Bristol was vorige maand blij verrast toen hij het bericht las dat FC Twente een oefenwedstrijd tegen zijn club ging spelen. Sinds enkele jaren heeft Kieran een bijzondere band met FC Twente.

“Ik kon het niet geloven toen een vriend van mij vertelde dat FC Twente naar Bristol kwam”, vertelt Kieran. “Ik dacht dat hij een grap maakte. Ik lachte hem uit en toen ik het op Twitter las geloofde ik hem pas. Geweldig dat FC Twente naar Bristol komt.”

Kieran is van jongs af aan supporter van Bristol City. “Toen ik drie jaar was ging ik al naar de wedstrijden.” Zo’n vijf jaar geleden, tijdens een zomervakantie in Griekenland, leerde hij enkele Tukkers kennen. “Steve McClaren was toen trainer van FC Twente en na die vakantie ben ik de club nadrukkelijk gaan volgen. Ik keek de wedstrijden via internet en afgelopen jaar had ik het geluk om ook naar Enschede te kunnen komen.”

Thuis tegen ADO Den Haag (4-1 winst) zat Kieran voor het eerst op de tribune in De Grolsch Veste. “Dat was fantastisch. Een hele nieuwe voetbalbeleving, dat zie je niet vaak meer in Engeland. Ik kan me nog herinneren dat Enes Ünal in die wedstrijd prachtig uit een vrije trap scoorde. Afgelopen seizoen was ik er tegen Roda JC en Heerenveen ook bij en voor komend seizoen heb ik ook al paar wedstrijden uitgezocht om er weer te zijn. Eind augustus tegen PEC Zwolle wordt mijn eerste uitwedstrijd. FC Twente is mijn tweede club en deel van mijn voetballeven geworden. Ik heb veel voetbalvrienden uit Twente en kijk ook uit naar de wedstrijd van vrijdag. Waarschijnlijk de enige keer dat mijn twee clubs tegen elkaar spelen en dat maakt deze wedstrijd wel heel speciaal.”

Bristol City – FC Twente is vrijdagavond te volgen via Twitter (@fctwente) en onze social media kanalen Facebook , Instagram  (@fctwente_official) en Snapchat (fc-twente).