27-07-2017

Vandaag aan het eind van de ochtend vertrok de selectie richting Bristol. Aan de Engelse Zuidwestkust speelt FC Twente vrijdagavond een oefenduel tegen Bristol City. Een goede ‘testcase’ tegen de club uit de Championship, vindt ook Fredrik Jensen (19).

 

Lees ook: FC Twente wacht oefenduel bij Bristol City

 

Hoe gaat ’t in de voorbereiding?

“Goed. Af en toe is het best pittig, maar dat moet ook. Het is fijn om elke keer geprikkeld te worden op de trainingen en in oefenduels. Ik houd er daarom wel van om in de voorbereiding sterke teams te treffen; dit keer Bristol en woensdag Espanyol. We moeten klaar zijn om over twee weken aan het seizoen te beginnen. Tegen Feyenoord, de landskampioen, dat zegt genoeg.”

Door de interlands met Finland stapte je later in, al goed kennis kunnen maken met de nieuwe ploeggenoten?

“We hebben elkaar wel gevonden. Het is natuurlijk in het begin altijd wennen met nieuwe spelers, maar we hebben een fijne groep. Er is een goede klik met elkaar en we weten wat er gevraagd wordt op het veld. Iedereen wil presteren en dat red je alleen door samen met elkaar hard te werken. Ook de nieuwe jongens hebben afgelopen seizoen gezien dat er veel mogelijk is bij FC Twente…”

..en jijzelf ook.

“Zeker. Een jaar geleden kwam ik als jeugdspeler bij de selectie en mocht ik mij laten zien. Dat ik zo’n goed jaar zou draaien had ik natuurlijk niet verwacht, maar laat wel zien dat er veel mogelijk is bij FC Twente. Het kan snel met je gaan als je goed presteert, dat weten de nieuwe spelers ook.”

Morgenavond wacht Bristol City, een mooi affiche?

“Zeker. Het is daarbij ook fijn dat we in het stadion spelen, dat geeft altijd iets speciaal. Zeker in Engeland. We hebben afgelopen dagen wedstrijdbeelden gezien van Bristol City en enkele spelers – Danny Holla, Haris Vuckic en Jos Hooiveld – hebben ook in de Championship gespeeld. Een sterke fysieke competitie met echt Engels ‘kick and rush’ voetbal. Het is voor ons na Hannover en Everton weer een goede testcase richting het nieuwe seizoen. Het is tegen Bristol dan wel een oefenduel, maar wel een wedstrijd waarin je vol voor de winst wilt gaan.”

20170719-Everton-FCT-_KTO7225-1

 

Bristol City – FC Twente is vrijdagavond te volgen via Twitter (@fctwente) en onze social media kanalen Facebook , Instagram  (@fctwente_official) en Snapchat (fc-twente).

 

Foto’s: Kees Tetteroo