05-07-2017

FC Twente Vrouwen opent het nieuwe seizoen Eredivisie Vrouwen met een uitduel tegen PEC Zwolle op vrijdag 1 september. Het eerste thuisduel staat gepland op vrijdag 8 september. Op Sportpark Slangenbeek in Hengelo is Ajax dan de tegenstander.

De competitie bestaat uit 9 clubs. Deze spelen van september t/m februari een hele competitie (18 speelrondes = 16 wedstrijden). De behaalde wedstrijdpunten uit de competitie worden gehalveerd en meegenomen bij de start van de play-offs.

Tijdens de play-offs in maart, april en mei spelen de bovenste 5 clubs van de ranglijst een hele competitie (10 speelrondes = 8 wedstrijden) tegen elkaar. De onderste 4 clubs van de ranglijst spelen in de play-offs nog 1,5 competitie (9 speelrondes = 9 wedstrijden) tegen elkaar. De uiteindelijke winnaar van de play-offs tussen de bovenste 5 clubs mag zich de Kampioen van Nederland Vrouwen noemen.