25-07-2017

In aanloop naar het nieuwe seizoen speelt FC Twente vrijdagavond in Engeland een oefenwedstrijd tegen Bristol City.  Er wordt om 20.45 uur (Nederlandse tijd) afgetrapt in het Ashton Gate Stadium in Bristol. Het stadion heeft een capaciteit van 22.000 plaatsen. 

Bristol City, dat uitkomt in de Engelse Championship, verbleef afgelopen week op het Spaanse Tenerife om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Voor Bristol staat 5 augustus de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma en het treffen met FC Twente is voor hen het laatste oefenduel. Bristol City eindigde afgelopen seizoen op de zeventiende plek in de Championship, de competitie bestaat uit 24 clubs.

Hoofdcoach

Bristol City staat onder leiding van hoofdcoach Lee Johnson. De 36-jarige oefenmeester is sinds anderhalf trainer van Bristol en was eerder werkzaam bij Barsnley en Oldham Athletic. Als voetballer speelde Johnson vierhonderd wedstrijden in het betaalde voetbal en was vanaf 2006 zes seizoenen speler van Bristol City.

Selectie 17/18

Deze zomer versterkte Bristol zich met de Senegalese spits Famara Diédhiou. De 24-jarige aanvaller werd voor een recordbedrag van 6 miljoen euro overgenomen van het Franse SCO Angers. Diédhiou moet  in de voorste linie voor de doelpunten zorgen nadat Bristol City Tammy Abraham zag vertrekken. Abraham was afgelopen seizoen door Chelsea verhuurd aan Bristol en was 26 keer trefzeker, dit jaar komt de jonge aanvaller uit voor Swansea City. Voor de achterhoede versterkte Bristol zich met de Eros Pisano. De Italiaanse speler kwam transfervrij over van Hellas Verona. De IJslander Hördur Magnússon is een van de sterkhouders in de verdediging van Bristol City, Magnússon kwam vorig seizoen over van Juventus.

Kaartverkoop FC Twente-supporters

Voor FC Twente-supporters die naar Bristol reizen is er vrijdag een tribunevak gereserveerd aan de zijde van de Atyeo Stand. Supporters wordt geadviseerd hun kaarten te reserveren, dit kan telefonisch via de ticketing-afdeling van Bristol City: 0044 117 963 0600

Bristol City – FC Twente is vrijdagavond te volgen via Twitter (@fctwente) en onze social media kanalen Facebook , Instagram  (@fctwente_official) en Snapchat (fc-twente).

Foto’s: JMPUK

 

Bristol City v Barnsley 220417

Bristol City v Birmingham City 070517 JMP_YeovilTown_v_BristolCity_150717_026