15-07-2017

Onder leiding van trainer Dennis Demmers is Jong FC Twente afgelopen week aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen  begonnen. Zaterdagmiddag wacht voor de beloften het eerste oefenduel, dan speelt Jong FC Twente in Aadorp tegen ASV ‘57. Een wedstrijd die in het teken zal staan van conditioneel beter worden.

Competitie- en oefenprogramma

“We zijn mooi onderweg”, laat Demmers weten. “Ik moet zeggen dat we een energieke en jonge groep hebben. En een heel fitte groep De spelers kwamen binnen met een goede basisconditie. De testen aan het begin waren heel positief. Dat is een mooi begin. Ik ben tevreden over de start van de voorbereiding. De omstandigheden zijn prima en we hebben de beschikking over een uitstekend veld.”

IMGL4063

De eerste periode wil Demmers gebruiken om zijn spelers beter te leren kennen. De talenten moeten hem laten zien waar ze naartoe willen en wat hun doelen zijn. Daarvoor voert hij in de eerste twee weken individuele gesprekken met de spelers. “Daarnaast gaat het in deze fase natuurlijk ook om de fitheid en om stappen maken in de belastbaarheid.”

Zaterdag (aanvang 13.30 uur) wacht ASV ’57 in Aadorp als eerste tegenstander. “Iedereen gaat minuten maken. Dat zal afgestemd zijn op ieders fitheid. Over de speelwijze zullen we al wat afspraken maken, maar het eerste doel is de fitheid. Zodat het conditiepeil hoger komt te liggen.”

Samenstellen selectie

Hoofd Jeugdopleiding Michel Jansen is de afgelopen zomer druk bezig geweest met het samenstellen van de selectie. Vergeleken met vorig seizoen was daar nu meer tijd en ruimte voor. “Daar komt scouting bij kijken. Je moet vooral creatief zijn. Je bent dan vooral aan het kijken naar talentvolle jongens die ergens anders niet doorkunnen en waarbij je toch het talent herkent.”

“Zij hopen hier dat talent wat erin zit naar buiten te laten komen en tastbaar te laten worden. We zijn zoals eerder echt weer een opleidingsclub. We willen eigen opgeleide spelers laten doorstromen en talentvolle spelers een podium bieden. Ook de buitenlandse talenten zien dat er hier ruimte is om door te stromen naar het eerste. Dat is voor hun heel interessant.”

Derde Divisie

Het beloftenelftal speelt komend seizoen in de Derde Divisie. “Ondanks dat het niveau lager ligt dan in de Tweede Divisie, blijft het een pittige competitie voor ons”, vertelt Jansen. Demmers ziet de Derde Divisie ook als een zware competitie. “Wij moeten ons goed wapenen tegen de fysieke kracht van de tegenstanders. In deze competitie treffen we tegenstanders met oudere en fysiek sterke spelers. Voetballers die meer ervaring hebben en waarvan sommigen terugkomen uit het betaalde voetbal. Wij weten dat we spelers hebben die goed kunnen voetballen, vaker trainen en de juiste fitheid hebben. We zullen dan ook het verschil moeten maken op een andere manier dan fysiek de strijd aan te gaan. Voor onze spelers is dit een fantastische competitie om zich te kunnen ontwikkelen. De jongens zullen tot het uiterste moeten gaan om te kunnen presteren, zo niet dan zal dat in de wedstrijden keihard afgestraft worden. Voor mij is het seizoen geslaagd wanneer wij de ontwikkelpunten van spelers hebben kunnen verbeteren en hun kwaliteiten nog meer verfijnd hebben waardoor de stap naar het eerste elftal kleiner is geworden.”

 

Foto’s: Gerrit Snippert

 

IMGL3992

IMGL4044

IMGL4034 IMGL4471 IMGL4476 IMGL4448 IMGL4110