16-07-2017

FC Twente speelde zaterdagavond tegen Hannover 96 twee keer zestig minuten. Hoewel de wedstrijd in 0-0 eindigde en er voor beide ploegen niet veel kansen waren, zag trainer René Hake voldoende zaken om mee verder te kunnen in de volgende fase van de voorbereiding.

Hannover 96 promoveerde afgelopen seizoen terug naar de Bundesliga. “Een sterke tegenstander”, geeft Hake aan. “Wanneer je daar tegen gelijk speelt is dat voor de beeldvorming beter dan een 3-0 verliespartij tegen Meppen.”

“In deze fase van de voorbereiding gaat het om de belasting op te voeren en patronen in het spel te slijpen”, vervolgt Hake. “We hebben tegen Hannover zestig minuten gedisciplineerd verdedigd en de ruimtes klein gehouden. Daarnaast gaat het er om dat het goede moment van druk zetten wordt gekozen. De opbouw van onze kant was het eerste kwartier niet voldoende, we waren niet in staat om voetballend onze mensen vrij te spelen. In die fase gaven we zelf een aantal kansen weg.”

“De groep gaat in kleine stapjes vooruit”, vertelt Hake. “In deze fase van de voorbereiding wordt de belasting opgevoerd van 45 naar 60 minuten. Daarom is het prettig zoals tegen Hannover om de spelers een uur te kunnen laten spelen. Voor de jongere spelers is dat een flinke belasting, die moeten dan echt aan de bak.” De selectie verblijft tot vandaag in het Duitse Barsinghausen voor een trainingsweek. Woensdag speelt FC Twente in De Lutte de volgende oefenwedstrijd, dit keer tegen Everton. “We zullen kijken hoe iedereen uit het trainingskamp komt, om vervolgens te zien met welke individuele belasting we verder kunnen.”

_FDX8875 _FDX8887 _FDX8915