07-06-2017

Sander Boschker gaat zich vanaf komend seizoen toeleggen op de rol van keeperstrainer van de bovenbouw van de Voetbalacademie (O17, O19 en Jong FC Twente).

Sander Boschker: “Ik heb er veel zin in om me meer te gaan toeleggen op het keepersvak. Daar ligt toch mijn hart. Ik wil jonge keepers met mijn ervaring helpen om de stap te zetten naar het betaalde voetbal. Als keeperstrainer sta je iedere dag op het veld met de jongens en werk je op individueel niveau intensief samen. Dat spreekt me aan. Ik blijf overigens betrokken bij de Beloften in een assistent-rol, want ook als trainer wil ik me blijven ontwikkelen.”

Theo Snelders: “Toe aan nieuwe uitdaging”

Theo Snelders neemt afscheid als keeperstrainer bij de Voetbalacademie. De 53-jarige oud-doelman vervulde de afgelopen zestien jaar deze rol bij de club en is dit seizoen actief binnen de Voetbalacademie. De club is nog in gesprek met hem over een toekomstige rol bij FC Twente.

“Ik merk dat ik toe ben aan een nieuwe uitdaging”, licht Snelders toe. “De eerste twee jaar – na mijn terugkeer bij FC Twente in 2001 – heb ik met de jeugd gewerkt en daarna prachtige jaren met de eerste selectie meegemaakt. Ik had nooit kunnen denken wat de jaren daarna allemaal zouden brengen: een kampioenschap, Champions League, Europa League, drie bekerfinales en twee keer de Johan Cruijff Schaal. Een periode waar ik veel voldoening uit heb gehaald. Afgelopen seizoen heb ik ook met heel veel plezier de talentvolle keepers binnen de Voetbalacademie getraind, ik heb fijn met deze jongens gewerkt. De komende tijd wil ik goed kijken naar wat ik vanaf het nieuwe seizoen wil gaan doen. Daarover ben ik ook nog in gesprek met de club.”

20150721-Port.liggend gr-BASM5819-Snelders