16-06-2017

FC Twente Vrouwen heeft zich voor komend seizoen versterkt met Kika van Es. De 25-jarige verdediger komt over van Achilles ’29. Van Es speelde van 2012 t/m 2016 voor PSV waar ze uitgroeide tot Oranje-international. Naast het aantrekken van Kika van Es kan hoofdtrainer Tommy Stroot zich verheugen op een langer verblijf van Sherida Spitse. De 27-jarige middenvelder kwam in de winterstop over van LSK Kvinner. 

Kika van Es

“Ik ben toe aan een stap hogerop en dat is FC Twente. Achilles ben ik dankbaar voor alles wat ze afgelopen seizoen voor me gedaan hebben. Het heeft me goed gedaan daar een seizoen te spelen. Voor mij en mijn ambities is dit nu een goed moment en de juiste stap. FC Twente past als topclub denk ik goed bij mij. Ik kijk er dan ook naar uit komend seizoen echt te kunnen strijden om het kampioenschap. Met mijn ervaring in de Eredivisie wil ik ook graag de jonge speelsters helpen en ook op die manier van waarde zijn voor de ploeg. Met het aanstaande EK hoop ik nog meer ervaringen te verzamelen en deze weer mee te kunnen nemen naar de club. ”

Sherida Spitse

“Dat het wederzijdse vertrouwen er is nog een seizoen voor FC Twente Vrouwen te spelen maakt me een blij mens. Ik speel heel graag komend seizoen voor deze mooie club en ga met het team graag weer de strijd aan voor de prijzen. Eerst nu het EK en dan op naar het nieuwe seizoen.”

Tommy Stroot

“Met Kika hebben we een zeer ervaren verdediger aan onze selectie kunnen toevoegen. Ervaren in de Eredivisie maar ook ervaren op internationaal niveau. Met de ambities en drive die Kika heeft om nog verder door te groeien denk ik dat we een goede match hebben met dat wat wij kunnen bieden. Haar persoonlijkheid past goed in de groep. Sherida is belangrijk voor het evenwicht op het middenveld maar ook met haar strijdlust altijd een voorbeeld. De ervaring die ook Sherida meebrengt, ook op internationaal niveau, is voor ons van grote waarde.”

IMG_0157

 

Foto Kika van Es: Nienke van der Tak