15-06-2017

Danique Kerkdijk speelt komend seizoen voor het Engelse Bristol City FC. Kerkdijk heeft in de voormalig jeugdopleiding alle teams doorlopen voordat ze de stap naar de eerste selectie maakte. In de afgelopen vier seizoenen werd ze drie keer kampioen van Nederland, twee keer van de BeNe League en won ze de KNVB Beker met FC Twente Vrouwen.

Danique Kerkdijk

“Ik ben erg blij met deze nieuwe uitdaging. Ik heb me de afgelopen jaren goed kunnen ontwikkelen bij de mooiste club van Nederland en neem dan ook met pijn in mijn hart afscheid van de speelsters en staf. Ik heb geweldige jaren gehad en heel veel mooie momenten mogen meemaken. Bristol kwam op mijn pad nadat ik verlengd had. Ik wil me graag nog verder ontwikkelen en kan dat denk in de Engelse competitie nog beter doen. Heel graag wil ik iedereen binnen de club bedanken voor de mooie jaren en alle speelsters danken en succes wensen komend seizoen. ”

Tommy Stroot

“Natuurlijk is het jammer dat Danique vertrekt. Ondanks haar jonge leeftijd is ze een ervaren centrale verdediger. Van talent heeft ze zich ontwikkeld tot basisspeelster  bij FC Twente, dat is een compliment naar Danique maar ook naar iedereen die met haar heeft kunnen werken. In het buitenland spelen is een droom van vele speelsters en iets dat we speelsters gunnen. Natuurlijk kijken we dan wel naar de mogelijkheden die wij zelf hebben onze selectie op sterkte te houden, want een vervanger is uiteraard benodigd.”