14-05-2017

FC Twente heeft zondagmiddag de competitie afgesloten met een nederlaag tegen FC Groningen (3-5). Na afloop was er teleurstelling bij Rene Hake over het verlies op de slotdag van het seizoen, maar  loofde hij de steun van de supporters en sponsoren van dit seizoen.

René Hake

“Vanzelfsprekend heerst er teleurstelling, wij sluiten het seizoen slecht af. De laatste serie wedstrijden waren teleurstellend. Dat was niet goed, maar misschien wel een klein beetje begrijpelijk gezien de situatie waar we inzitten en dat je je al vrij vroeg lijfsbehoud hebt behaald. Kijkend naar het seizoen hebben we gemiddeld rond de zevende plek gespeeld waar we nu geëindigd zijn.  Dat is gezien de selectie, de onervarenheid en jeugdigheid van de groep denk ik een prima prestatie. Maar goed, we moeten door. Dit is een mooie basis voor de toekomst. Als je ziet hoe de club leeft, ondanks de moeizame zomer vorig jaar, en hoe de supporters en sponsoren achter de club zijn blijven staan, dan wil ik daar iedereen voor bedanken. Zonder die steun hadden we dit niet kunnen bereiken, dit is ook waar FC Twente voor staat. Een hele belangrijke factor, laten we met z’n allen verder bouwen aan deze mooie club.”

Ernest Faber

“In de laatste wedstrijd zijn we gestegen van plaats tien naar plaats acht. We moeten nu vol aan de bak en iedereen gaat vol goede moed de play-offs in. Het is een zwaar seizoen geweest. Het is mooi dat we de bonus op het laatste moment nog hebben binnen kunnen halen. Ik ben trots op de samenwerking met de spelers en de staf en laten we het een mooie verlening geven.”