14-05-2017

Stefan Thesker was zondag na afloop niet te spreken over de nederlaag van FC Twente tegen FC Groningen in de laatste wedstrijd van het seizoen. “We kwamen te vaak in de problemen”, zei hij.

“Je speelt de laatste thuiswedstrijd van het seizoen en dan ga je met een 1-4 achterstand de kleedkamer in”, blikte de aanvoerder terug op de eerste helft. “We kwamen te vaak in de problemen, hadden geen tweede ballen en waren niet scherp. Het leek alsof we al op vakantie waren. Daar was ik boos om. Je wilt altijd winnen, maar het is soms ook moeilijk hoe een wedstrijd verloopt, zeker als je zo vroeg achter komt. Dan pakken we het weer goed op, komen we nog op 1-1, maar geven we het te makkelijk weg.”

Marsman: “Al met al een mooie periode gehad”
Bij FC Twente nam vertrekkend doelman Nick Marsman afscheid. “Ik had natuurlijk een ander afscheid in gedachten. Meteen in het begin ging het al niet goed, toen Groningen doorkwam en bij de tweede paal vrij kon binnentikken. Het was van onze kant te slap, leden makkelijk balverlies en waren er gewoon niet bij. Je zag dat bij ons de scherpte eraf was, Groningen speelde nog ergens voor”, aldus Marsman, die na een lange periode vertrekt bij FC Twente. “Veertien jaar, waarin ik mooie momenten heb meegemaakt, en ook mindere. Al met al kan ik terugkijken op een mooie periode, nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging.”