05-05-2017

Vanavond moet het echt gebeuren voor FC Twente Vrouwen. Dan staat de topper tegen Ajax op het programma. Bij winst ligt de titelstrijd in de Eredivisie Vrouwen weer volledig open en kunnen we ons op gaan maken voor weer een spannend slot van de competitie. De ploeg van Tommy Stroot zal wel alles moeten geven om dat te bewerkstelligen. De trainer kijkt met een goed gevoel vooruit.

“Spelen zes finales”
Vorige week kende FC Twente een goede generale. Er werd eenvoudig met 5-0 gewonnen van ADO Den Haag, de nummer vier in de Eredivisie Vrouwen. Tommy Stroot was erg blij met het resultaat. “We gingen met een goede instelling het veld, zoals dat de laatste periode al het geval is. We gaan er iedere keer in alsof het een finale is en dat werpt wel zijn vruchten af. Tegen ADO Den Haag lieten we zien dat we de vele kansen ook om kunnen zetten in doelpunten. In de twee wedstrijden in de play-offs hebben we zes keer gescoord en hebben we het verdedigend dicht gehouden. We spelen zes finales, waarvan we er nu twee hebben gehad, maar nu wacht een echte krachtmeting.”

“Kunnen de overwinning pakken”
Om de laatste drie ‘finales’ met vertrouwen en zicht op de titel tegemoet te zien, moet er gewonnen worden in de eerste confrontatie met Ajax. Tommy Stroot is zich daarvan bewust, maar weet ook waar zijn ploeg toe in staat is. “We weten wat we moeten doen en dat is winnen. Dat kan wat risico met zich mee brengen, maar wij voelen geen druk. Het team heeft ontzettend veel zin in de wedstrijd. Met een slecht scenario zijn we dan ook niet bezig. We leven nog steeds van wedstrijd tot wedstrijd en die focus houden we goed vast. Vorig seizoen op Tweede Pinksterdag was er een soort vergelijkbare wedstrijd tegen Ajax. Met geweldige supporters heb ik toen een geweldige wedstrijd gezien. Dat kan nu weer. Ik denk dat we de overwinning kunnen pakken en de titelstrijd daarmee weer ontzettend spannend kunnen maken. Natuurlijk graag weer met zoveel supporters die ons steunen. ”

FC Twente – Ajax wordt om 19.30 uur gespeeld op Sportpark Slangenbeek bij ATC ’65 in Hengelo. Tickets zijn aan de dagkassa verkrijgbaar. Toegang is er vanaf €2,50 voor groepen vanaf 10 personen. Een staanplaats kost €3,00, een zitplaats €5,00.