06-05-2017

FC Twente Vrouwen heeft vrijdagavond in strijd om het kampioenschap twee dure punten laten liggen tegen directe concurrent Ajax. Na een ijzersterke eerste helft, gaat FC Twente met een verdiende 1-0 voorsprong de rust in. Wanneer Ajax al vroeg de gelijkmaker scoort, komt FC Twente niet meer terug in haar spel. Een korte terugblik met Maud Roetgering en Tommy Stroot. 

‘Strijd is nog niet gestreden’
Ondanks een zeer sterke eerste helft, heeft de ploeg van Tommy Stroot de drie punten niet in eigen huis weten te houden. ‘Gedurende de eerste helft hadden wij de volledige controle over het spel. Ajax wist enkel gevaarlijk te worden door gebruik te maken van de spaarzame foutjes aan onze kant. De 1 tegen 1 duels vielen veelal uit in ons voordeel. In de slotfase van de eerste helft belonen wij ons goede spel door de openingstreffer te scoren. In de tweede helft komt Ajax eigenlijk uit het niet op 1-1, waarna wij even de draad kwijt waren. Ondanks dat de vechtlust er wel was, kwamen we in het vervolg van de tweede helft niet meer in ons spel. Uiteindelijk blijft de gelijke stand op het scorebord staan, waardoor twee zeer belangrijke punten verloren gingen.’ Met deze uitslag heeft FC Twente het kampioenschap niet meer in eigen hand. Toch is de strijd volgens Stroot absoluut nog niet gestreden. ‘Het is duidelijk dat we volgende week het uitduel tegen Ajax moeten winnen, anders zijn de Amsterdammers niet meer te achterhalen. Hoe dan ook, voor elke kans die er is blijven we gaan en natuurlijk hopen dat Ajax ergens deze play-offs nog wat punten gaat morsen.’

‘Konden onszelf niet herpakken
Maud Roetgering speelde vanavond haar 150e competitiewedstrijd voor FC Twente. Een geweldige mijlpaal voor deze Tukker in hart en nieren. ‘Inmiddels loop ik al heel wat seizoenen mee bij FC Twente en ben ik een kind van de club geworden. FC Twente is echt mijn club en ik hoop dat ik nog heel wat wedstrijden in dit shirt mag spelen.’ Terugkijkend op deze wedstrijd, is Roetgering wat minder positief gestemd. ‘Je weet dat je vanavond moet winnen om het kampioenschap in eigen hand te houden, dat was ook de overtuiging waarmee we deze wedstrijd in gingen. Uiteindelijk was er in de eerste helft maar één overtuigend betere ploeg en dat waren wij. Vervolgens maak je richting de rust de verdiende 1-0, waarna je met een voorsprong de rust in gaat. In de tweede helft speelden wij veel gejaagder, waardoor er meer foutjes waren waar Ajax van kon profiteren. Totaal onverwachts valt de Amsterdamse gelijkmaker en daarmee helpen we Ajax eigenlijk terug in het zadel. Ondanks dat Ajax niet op eigen kracht tot gevaarlijke kansen wist te komen, krijgen wij het ook niet voor elkaar om onszelf te herpakken en een tweede doelpunt te scoren. Na het eindsignaal staat er dan een 1-1 eindstand op het scorebord, waardoor we nu afhankelijk zijn geworden van wat de andere ploegen komende wedstrijden gaan doen. Duidelijk is in ieder geval dat wij al onze wedstrijden moeten winnen, willen we nog in de race blijven voor het kampioenschap.’

Foto: Ron Jonker