07-05-2017

FC Twente ging zondagmiddag met 1-0 onderuit bij Sparta Rotterdam. Na afloop reageerde aanvoerder Stefan Thesker op het teleurstellende resultaat. 

Nadat de thuisploeg vroeg in de tweede helft op een 1-0 voorsprong kwam, kreeg FC Twente in de slotfase de grootste kans om een gelijkspel aan de wedstrijd over te houden. Enes Unal liep mooi vrij, nam de bal aan schoot ‘m onhoudbaar binnen. De spits werd teruggefloten, omdat de arbiter hands in de actie zag. “Ik heb het nog niet teruggezien, maar Enes gaf aan dat hij de bal niet met de arm raakte”, zei Thesker na afloop.

“Het zat vandaag allemaal een beetje tegen en dan komt dat er ook bij. In de eerste helft hadden we de controle, maar creëerden niet veel. We kregen een kans via Klich en Sparta was ook een keer gevaarlijk. Na rust gaven we de controle weg, wonnen de tweede bal niet meer. Dan is het vragen om een tegengoal en die kwam er ook.” Sparta speelde voor een van haar laatste kansen om de nacompetitie te ontlopen. “Zij moesten winnen en je zag dat er bij hen in de tweede helft wel een tandje bij ging.”

Komende zondag sluit FC Twente het seizoen af tegen FC Groningen, het duel in De Grolsch Veste begint om 14.30 uur.

Foto’s: Frank Hillen