10-05-2017

Liefst 22 teams uit de gehele regio Twente verzamelden zich woensdagmiddag op het Trainingscentrum van FC Twente.  Na bijna een half jaar voorbereiding – waarin de teams zich ingezet hebben voor de eigen buurt – werd binnen de lijnen bepaald wie volgende week donderdag de finales mag spelen in De Grolsch Veste. Ook ambassadeurs Peet Bijen en Dejan Trajkovski kwamen een kijkje nemen bij het project van Stichting FC Twente, scoren in de wijk om de jongeren te steunen.

Als ware ambassadeurs van hun eigen wijk begonnen de teams begin december aan de voorbereiding op het eindtoernooi om de FC Twente Cup. Niet alleen op het voetbalveld, maar juist ook daar buiten. Want naast sportief bezig zijn (trainingen en oefenwedstrijden), stond maatschappelijke betrokkenheid centraal tijdens de voorbereiding van de FC Twente Cup. Om zich te kwalificeren voor het eindtoernooi moesten de jongeren verschillende activiteiten ondernemen: oefenwedstrijden, trainingen en buurtbijdrages.

Deelname aan het wijkentoernooi van Stichting FC Twente, scoren in de wijk komt deze editie uit Enschede, Hengelo, Delden, Glanerbrug, Oldenzaal en het Duitse Bad Bentheim en Schuttorf.

De FC Twente Cup is een initiatief van Stichting FC Twente, scoren in de wijk waaraan teams uit de gehele regio meedoen, zowel jongens- als meidenteams. Het project wordt mede mogelijk met de steun van Menzis, gemeente Enschede, gemeente Hengelo, Domijn, Welbions, Huuskes, Wijkracht en Alifa.

Kijk voor meer informatie op www.fctwentecup.nl

Foto’s: Gerrit Snippert

IMG_3292 IMGL5700 IMG_3343 IMG_3272 IMGL5951 IMGL5948 IMGL5908 IMGL5881 IMGL5847 IMGL5767 IMG_3329 IMG_3323 IMG_3312 IMG_3308 IMG_3298