23-05-2017

Bondscoach Sarina Wiegman heeft 8 FC Twente-speelsters opgeroepen voor een tweedaagse oefenstage op 29 & 30 mei en 1 & 2 juni op de KNVB Campus in Zeist. Het betreft een groep (potentiële) internationals die het seizoen bij hun club eind mei afsluit en geen (internationale) competitie- en/of bekerverplichtingen heeft. 

De selectie voor 29 en 30 mei : Kika van Es (Achilles’29), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Renate Jansen (FC Twente), Ellen Jansen (FC Twente), Danique Kerkdijk (FC Twente), Barbara Lorsheyd (FC Twente), Vivianne Miedema (Bayern München), Marthe Munsterman (FC Twente), Jill Roord (FC Twente), Katja Snoeijs (Telstar),  Sherida Spitse (FC Twente) en Siri Worm (FC Twente).

De selectie voor 1 en 2 juni : Anouk Dekker (Montpellier HSC), Kika van Es (Achilles’29), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Renate Jansen (FC Twente), Ellen Jansen (FC Twente), Danique Kerkdijk (FC Twente), Barbara Lorsheyd (FC Twente), Vivianne Miedema (Bayern München), Marthe Munsterman (FC Twente), Jill Roord (FC Twente), Katja Snoeijs (Telstar),  Sherida Spitse (FC Twente) en Siri Worm (FC Twente).

Op maandag 5 juni komt Oranje bij elkaar ter voorbereiding op twee oefeninterlands. Vrijdag 9 juni staat in Breda een duel met wereldtopper Japan op het programma. Dinsdag 13 juni is Deventer decor voor de wedstrijd Nederland-Oostenrijk.

Voorbereiding WEURO2017

Oranje is in voorbereiding op het Europees kampioenschap dat van 16 juli tot en met 6 augustus 2017 plaatsvindt in Nederland. Oranje neemt het in poule A van dit Europese eindtoernooi naast Noorwegen, tevens op tegen Denemarken en België. Zondag 16 juli staat in Utrecht de openingswedstrijd tegen Noorwegen op het programma.