19-05-2017

FC Twente Vrouwen komt dit seizoen nog twee keer in actie in de Eredivisie Vrouwen. Dat de ploeg van Tommy Stroot de titel gaat prolongeren lijkt onmogelijk. Het is daarin afhankelijk van Ajax, dat vijf punten voorsprong heeft. De competitie goed afsluiten is dan ook het devies. Te beginnen met de laatste thuiswedstrijd. PSV is daarin vanavond de tegenstander. Sherida Spitse kijkt vooruit.

“Dit is vervelend”
Afgelopen week had FC Twente dé kans om de titelstrijd nog spannend te maken. In Amsterdam eindigde het echter in 1-1, waardoor Ajax een grote stap richting het eerste kampioenschap zette. Sherida Spitse is dan ook realistisch over de kansen van een prijs dit seizoen. “Het is vervelend om in te zien, maar waarschijnlijk was dit het maximale wat er in zat dit seizoen. We hebben het kampioenschap dan natuurlijk niet verspeeld tijdens de laatste wedstrijd. We hebben op andere momenten onnodig punten laten liggen. Er had dus zeker meer ingezeten. We misten ook het beetje geluk en dat heeft Ajax dit seizoen wel. Zolang het niet gespeeld is hebben we nog steeds een hele kleine kans.”

“Ik verwacht een leuk duel”
Nu moet de ploeg zich toch weer opladen voor een wedstrijd tegen PSV, waarvan pas na afloop bekend is hoe belangrijk deze is. Sherida Spitse wil hoe dan ook nog met FC Twente twee keer knallen. “We moeten er vol in gaan. Ik verwacht dat het een leuk duel wordt. In de vorige wedstrijd hadden we veel kansen, maar werd het 0-1. Hopelijk wordt het nu een open en doelpuntrijk duel, die wij gaan winnen. We moeten er dan vanaf het begin staan. We zijn afhankelijk van Ajax, maar zij kunnen ook verliezen van ADO Den Haag en dan kan het tijdens de laatste speelronde toch nog spannend worden. We moeten daarvoor ook zelf ons ding doen tegen PSV en daar heb ik alle vertrouwen in. Het is onze laatste thuiswedstrijd van dit seizoen, graag sluiten we dan ook samen met onze supporters deze wedstrijd af met 3 punten. ”

FC Twente – PSV wordt om 19.30 uur gespeeld op Sportpark Slangenbeek, bij ATC ’65. Tickets voor het duel vanaf €2,50 zijn aan de dagkassa verkrijgbaar.