11-05-2017

Beeldmerk_kleurFC Twente speelt komend seizoen in het klassieke rode thuisshirt met op de mouwen het wapen van  Enschede, een eerbetoon aan de stad waar het voetbal in ons land begon. Daarnaast bevat het nieuwe getailleerde shirt enkele subtiele details.  

Met een remake van de teamfoto die in 1885 is gemaakt door de Enschedesche Football Club, de eerste voetbalfoto in Nederland, presenteren de spelers van FC Twente op unieke en vooral  historische wijze het nieuwe shirt.

Voor FC Twente, de club die in 1965 is ontstaan uit Sportclub Enschede en Enschedese Boys, en door de jaren heen nauw  verweven is met de regio en de stad, is Enschede de thuisbasis. Enschede zou Enschede niet zijn geweest zonder de textielindustrie die er rond het begin van de 20e eeuw tot enorme bloei kwam. Jan Bernard van Heek, telg uit de beroemde textielfamilie, bracht in 1885 na een verblijf in het Engelse Burnley de eerste voetbal mee naar Nederland. In het voorjaar van dat jaar werd op ’t Amelink in Enschede voor het eerst in ons land tegen een bal getrapt. Lees op deze pagina meer over het ontstaan het voetbal in Nederland.

Pre-order shirt

Supporters kunnen het thuisshirt online als pre-order bestellen op shop.fctwente.nl. Supporters die het shirt online bestellen ontvangen deze eind juni vóór de Open Dag op zondag 2 juli.  Vanaf de Open Dag is het nieuwe thuisshirt ook weer in de Fanstore te koop. Het uitshirt voor het seizoen 2017/2018 wordt in de week voorafgaand aan de Open Dag gepresenteerd, net als het 3e shirt. De broekjes en sokken zijn ook vanaf de Open Dag beschikbaar.  (Senior: €64,95, Junior: €59.95).

Klassiek rood met subtiele details

Het nieuwe shirt is klassiek rood volgens de officiële clubkleuren van FC Twente en bevat naast het logo op de mouw van de stad Enschede nog enkele subtiele details. Zo is ‘FC Twente’ in de kraag van het shirt verwerkt en staat op de achterkant ‘FC Twente 1965′ in de boord onderaan het shirt. Eveneens in de boord, maar dan op de voorzijde  staat op dezelfde wijze links en rechts een Twents Ros. Check alle details op de foto’s onderaan dit bericht.

Shirt_640x720

Spinnerij Oosterveld: een textiel-locatie met historie

Hidde ter Avest, Peet Bijen, Jelle van der Heyden en Jeroen van der Lely zijn deze week op een bijzondere textiel-locatie in de stad in het nieuwe tenue gefotografeerd: in de Spinnerij Oosterveld, een fabriekspand uit 1911, in de wijk Rigtersbleek. Het gebouw heeft unieke plekjes waar de sfeer van de oude fabriekshallen nog te voelen is.

Hoofdsponsor Pure Energie 
Wil je het nieuwe shirt gratis? Supporters die vanaf zondag 14 mei overstappen op groene energie uit eigen land van onze hoofdsponsor Pure Energie, krijgen het nieuwe shirt (incl. bedrukking) eind juni gratis.

Foto’s FC Twente thuisshirt 17/18

Door Stefan Schipper.

DSC_0529_2

DSC_0522_2

DSC_0516_2

DSC_0507_2

Instagram_shirt17-18